Ege Kurban hazırlığı

Kurban hazırlığı

05.07.2022 - 00:25 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurban kesimleri için 8 büyükbaş ve 1 küçükbaş mobil kesim ünitesi ile 10 çadır kuruyor. Başkan Soyer, yurttaşların bir sorun yaşamaması için her önlemin alındığını söyledi.

Kurban hazırlığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’na hazırlanıyor. Yurttaşların bayramı sağlıklı, güvenli ve huzurlu geçirebilmesi için gerekli önlemler alınıyor. Çalışmalar tamamlandığında kurban kesimleri için 8 büyükbaş mobil kurban kesim ünitesi, 1 küçükbaş mobil kurban kesim ünitesi ve 10 kesim çadırı kurulmuş olacak.

Haberin Devamı

Bornova Işıkkent Kurban Pazarı’nda (Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nin karşısı) 3 büyükbaş ve bir küçükbaş, Bayraklı Doğançay Mezarlığı’nın hemen yanında 3 büyükbaş, Gaziemir Sarnıç Kipa arkasında ise 2 büyükbaş mobil ünitelerinde kesim hizmeti verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de yurttaşların bayramı rahat bir şekilde geçirebilmesi için her önlemi aldıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin kesim yapacağı konteynerler 3 metre genişliğinde, 13 metre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde olacak. Monoray üzerinde mezbaha standartlarında kurulan ünitelerde, eğitimli kasaplar tarafından günlük 100 büyükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Kesim için konteynere giren kurbanlıklar en fazla 7 parça halinde gıda poşetleri içerisinde yurttaşlara teslim edilecek. Büyükşehir’in işlettiği Bergama, Kiraz, Menemen Türkelli, Tire ve Urla mezbahalarında da kurban kesimi yapılacak. Bu ay hizmete alınacak ve son teknolojilerin kullanılacağı Menemen Türkelli ve Tire mezbahalarında da bayramda yurttaşlara hizmet verilecek. Kurulacak 10 kesim çadırı ise kesim için İlçe Kurban Hizmetleri’ne devredilecek.

Haberin Devamı

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirlediği kesim ücretleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda ve mobil kurban kesim ünitelerinde de uygulanacak. Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 600 lira, ikinci ve diğer günlerde ise yığılmaları engellemek için indirimli olarak 400 lira, küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 200 lira, diğer günlerde 150 lira alınacak.

Yakalama timi!

İzmir genelindeki 11 metropol ilçede Büyükşehir, arife ve bayramın ilk 3 günü kesim sırasında kaçan hayvanların yakalanması için ekipleri hazır bulunduruyor. Ekiplere 293 35 61 ve 64 numaralı telefonlardan erişilebilecek.

Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kurban kesimi yapılamayacak. Zabıta ekipleri, belirlenen alanların dışındaki kesimler için 277 lira para cezası uygulayacak.