Ege Manisa ekipleri arı gibi çalışıyor

Manisa ekipleri arı gibi çalışıyor

16.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinde vatandaşa yardımların ulaştırılması noktasında çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürüyor.

Manisa ekipleri arı gibi çalışıyor

Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait 25 arazi aracı ve 50 personel, deprem felaketinin meydana geldiği bölgedeki köylere AFAD ve Türk Silahlı Kuvvetleri koordinesiyle insani yardımları ulaştırıyor. Temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet, gıda ve hijyen ürünleri, en ücra noktaya kadar gidiyor, çocuklara oyuncaklar dağıtılıyor, bir nebze de olsa gülmeleri sağlanıyor. Öte yandan büyükşehir, Manisa Valiliği koordinasyonunun da bölgeye yardım taşıyan TIR’lara 19 bin 320 litre, afet bölgesindeki araçların kullanımı için de 7 bin litre olmak üzere toplamda 26 bin 320 litre yakıt desteği sağladı. 

Haberin Devamı

Yeter ki üşümesinler

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Köprübaşı’nda budadıkları ağaçlardan çıkan ve vatandaşın desteği ile toplanan odunları düzenleyerek deprem bölgesine göndermek için hazırladı. Büyükşehir, depremin ilk gününden itibaren yaraları sarmak için dur durak bilmeden çalışıyor.

‘Yaraları saracağız’

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısı, buruk bir şekilde gerçekleşti. Yaşanan felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Elbirliğiyle yaraları saracağız” dedi.