Ege ‘Meksika ve Türk kültürü benziyor’

‘Meksika ve Türk kültürü benziyor’

01.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen Meksika Kültür Konferansı’nda konuşan Meksika İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu, arkeolojik sit alanları, kolonyal binaları, yemek kültürü ve el sanatlarıyla Meksika’daki kültürün çeşitliliğini anlattı.

‘Meksika ve Türk kültürü benziyor’

İzmir Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen Meksika Kültür Konferansı’nda konuşan Meksika İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu, arkeolojik sit alanları, kolonyal binaları, yemek kültürü ve el sanatlarıyla Meksika’daki kültürün çeşitliliğini anlattı. Türkiye ve Meksika kültürlerinin bir çok ortak noktası olduğunu ifade eden Çolakoğlu, antik zamanlara dayananan sit alanlarının her iki ülkede de oldukça fazla olduğunu belirtti, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘Araştırmalı ve korumalıyız’

“Bize kimliğimizi kazandıran kültürdür. Bizim Meksikalı ya da Türk olarak hissetmemizi ve kendimizi tanımlamamızı sağlar ama bu aynı zamanda sürekli değişim halindedir ve zamanla daha da zenginleşir. Kültürel mirasımızı sürekli araştırmalı, aktarmalı ve savunmalıyız. Meksika’nın 34 tescil edilmiş sit alanı var, bunların 27’si kültürel sit alanı, altısı doğal sit alanı biri de karma sit alanıdır. Bu sit alanlarını yakından tanıtmak ve kültür paylaşımı yapmak için Meksika Ulusal Arkeoloji ve Tarih Kurumu Arkeoloji koordinatörü Sandra Riego Ruiz’e teşekkür ederim” diye konuştu.