Ege Menemen zaferi

Menemen zaferi

21.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Menemen zaferi

Şampiyonluk parolasıyla çıktığı yolda inişli çıkışlı bir performans gösteren sarı lacivertliler, deplasmanda lider Tuzlaspor’u da 3-1’lik skorla geçti, zirveye ortak oldu. Zaferi değerlendiren yazarlarımız, “Menemenspor, altın değerinde 3 puan aldı. Artık içeride de, dışarıda da kazanmak şart” dedi.

Haberin Devamı

Menemen zaferi

Bülent Buda: Çok samimi içten, böyle bir skor beklemiyordum. Özellikle de Menemen’de yaşanan kayıplardan sonra. Lidere karşı böylesine bir baş kaldırı... İzlemeden inanamıyor insan. Harika bir skor. Menemenspor’un bunları yapabileceğine inandığımız için özellikle Menemen’deki kayıplardan sonra canımız sıkılıyordu. Bu galibiyet müthiş bir özgüven, sevinç, coşku sağlıyor. Şöyle bir tahminim var; Tuzla’yı, Tuzla’da izleyen bu futbolcular bundan böyle içeride ve dışarıda tüm maçları kazanırlar. Geride bıraktığımız yıllarda olduğu gibi Play Off meselesine bulaşmadan tertemiz bir şampiyonluk yaşarlar, yaşatırlar. Hayal mi? Neden olsun ki, lidere kendi sahasında 3 atan takım neden şampiyon olmasın doğrudan?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Lider Tuzla’yı, 3-1 yenerek zoru başardı. 3 puanı aldı, “Bu yarış daha bitmedi” dedi. Maçta iyi defans yaptı. Top rakipteyken güçlü bir oyun kurgusu vardı. En önemlisi modern futbol anlayışı vardı. Mustafa ve Umut’la atılan iki gol, durumun 2-1 olması ve 85. dakikada Okan Baydemir’in perdeyi kapaması... Artık Menemen için her şey yeniden başlıyor. Kısacası ‘bu iş bitti’ düşüncesini yok etti. Çektiği sıkıntıları Tahir Başkan, Suat Hoca ve futbolcular en iyi şekilde bilirler. Lütfen bundan sonra, bu hafta evinde yapacakları Fethiyespor maçından başlayarak galibiyet serisini devam ettirmek öncelikleri olsun. Eğer Menemen kendisine yakışan futbolda üst düzey coşku ve harika temposunu devam ettirirse şampiyonluk bence ne hayaldir ne de uzak...

Mehmet Demirtaş: Sezon başından itibaren inişli çıkışlı grafiğiyle hep yüreğimizi ağzımıza getiren bir takım olmayı tercih ettiler. Ellerindeki oyuncu yapısı ve bu ligin ustaları olması adına hep dillendiriyorum sarı lacivertli ekip bir üst ligi sonuna kadar hak ediyor. Tuzla deplasmanında da gördük ki Menemenspor gücünün farkına vardığı zaman geçemeyeği rakip yok. Lideri evinde yenerek, şampiyonluk yolunda çok büyük bir yol aldılar. Şu an puan cetvelinde avarejla Tuzlaspor’un altında yer alıyorlar. Artık geri dönüşü olmayan bir yola girdiler. Önlerinde büyük bir fırsat var. Sezon başından bu yana olan istekleri ve mücadeleleri takdir edilesi. Böylesine inanmış bir takım sezon sonunda şampiyonluğa koşacaktır. Bu sene Menemen için o sene olacaktır.

Haberin Devamı

MANİSA BŞB, DAHA BİTTİ DEMEDİ

Menemen zaferi

Bülent Buda: Nasıl bir patlama! Zincirlerinden mi kurtuldular? Bazen öyledir. Bir tür boşalma, dışa vurum, baş kaldırı gibi. Samimi olalım. Bu ligin ilk yılında Play Off sıralamasının içinde olmak, bir olasılıkla sezon bitiminde oradan çıkışı aramak büyük bir başarıdır. Savrulmalar, yalpalamalar, inişler, çıkışlar bu oyunun ruhunda var. Ama bir şey var ki çok önemli, değerli. Asla vazgeçmemek. Manisa BLD.’nin bu oyunun bütün yönlerini kavramış. İçselleştirmiş. Başarı ile düşme eşiğinin farkında, çok değerli bir başkanları var. Futbolcular soluk aldıkları ortamın değerini bilsinler. Manisa’da bir yanda düşüş yaşanırken öte yandan büyümenin, gelişmenin yaratıcısı olsunlar.

Fatih Tanfer: Manisa Büyükşehir Belediyespor yeni hocası Mustafa Çapanoğlu’na 4-0 Tarsus galibiyetiyle ‘Hoşgeldin’ dedi. Bizler de aynı ifadeyi kullanıyoruz. Puan 38’e çıktı. Birinci ve ikinciyle 8 puan fark kaldı. TV’de izlediğim kadarıyla Manisa BŞB bu maçta ofansif özelliği yüksek ve doğru oyuncuları değerlendirdi. Canlı ve agresif oyuncu yapısı maç boyunca devam etti. 43. ve 45. dakika arası 2 gol. 88. dakika ve 89. dakika arası 2 gol. Bu da yeni anlayışın ürünü olsa gerek. Devamını bekleriz.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Manisa Büyükşehir Belediyespor resmen kükredi. Tarsus’a karşı aldıkları 4 gollü galibiyet, yeni hocaları Mustafa Çapanoğlu’na da bir armağan oldu. Bu takımın dengelerini ve potansiyelini takdir ediyorum. Sezonun ikinci yarısına pek de etkili başlayamasalar da toparlayacaklarının sinyallerini bu maçla verdiler. Sezon başından bu yana Play Off ve zirve hattından kopmamaları ise bu takımın başarıyı ne denli istediğinin göstergesidir. Ellerindeki zengin kadrosu ve yeni hocaları ile Pendik deplasmanında çıkışlarını sürdüreceklerine inanıyorum.

UŞAKSPOR GALİBİYETE HASRET

Haberin Devamı

Menemen zaferi

Bülent Buda: Her hafta vurguladığımız doğrultuda adım adım ligin bitmesini bekleyenlerin ortamı oluştu. İddia olmayınca yarışmalar da yavan geçiyor. Hani o ‘Bitse de gitsek’ duygusu var ya insandaki tüm yaratıcılığı köreltir, işlevsiz kılar. Uşak ne yazık ki şu sıralar bu evreden geçiyor.

Fatih Tanfer: Uşakspor ile ilgili haftalardır iyi sonuç alacağı, üst sıralara tırmanacağı umudundaydık. Ancak olumsuz sonuçlar Amed Sportif karşısında da devam etti. 10 dakikada yenilen iki gol. Rıdvan Özdemir’den 90. dakikada gelen gol, puan kaybının önüne geçemedi. 11. sırada ve 27 puanı var. Play Off yarışı içindeki 5. Kastamonu’nun 42, düşme potasındaki 16. sıradaki Bayrampaşa’nın puanı ise 14, ‘Bize bir şey olmaz’ diye düşünülebilinir. Bu hafta evinde Gümüşhanespor’la oynayacak. Onun da puanı 22. Aman dikkat!

Mehmet Demirtaş: Sezon başında başlattıkları 11 haftalık yenilmezlik serisini mumla aradıkları ortada. Benim merak ettiğim bu takımı bu duruma iten sebep nedir? Bu kulübün hak ettiği konum bu değil. Evlerinde Gümüşhane’yi yenerek tekrardan çıkışa geçeceklerini düşünüyor ve umut ediyorum.

BUCASPOR, BU YIL BU LİGDE KALMALI

Menemen zaferi

Bülent Buda: Her hafta bir şeylere “Dokunmayayım, hiç bir şey yazmayayım sadece gözlemleyim” diyorum olmuyor. Levent’in deneyimine, olayları yorumlayışına, gözlemlerinin tutarlılığına ve maçı kazanmak isteyen futbolcuyu tanıdığına dair hiç kuşkum yok. Bu çocukların harekete, eyleme geçmeleri gerekiyor.

Fatih Tanfer: Her hafta gerçek anlamda Bucaspor adına umut tacirliği yapıyoruz. Bu gençlerin kapasitesini, gelebilecekleri noktayı ve elini taşın altına koymuş başkan Cihan Aktaş’ı yakınen izliyoruz. Bağcılar karşısında yine 2 puan kaybettiler. Umutsuzluğa kapılıp tabiri yerindeyse dükkanı kapatalım mı? Hayır. 13. sıradaki Cizre’nin bile 25 puanı olduğu düşünülürse bu 3 puanlı sistemde son düdüğe kadar umudumuz var. Umarım umutlarımız gerçekleşir.

Mehmet Demirtaş: Her hafta bu sefer olacak diyoruz ama ne yazık ki umduğumuzu bulamıyoruz. Bu taraftar ve bu yönetimin çabalarının karşılığı bu değil. Buca’nın gençlerinin de sorumluluktan kaçtığını düşünmüyorum ama zorlandıkları ortada. Keşke en başından çamura batılmasaydı. Şu an toparlanması zor oluyor. Daha önlerinde oynanacak 12 maç var. Bunların 6’sı içeride, 6’sı dışarıda. Ben inanıyorum ki Bucaspor bu sene bu ligde kalacaktır.

PES ETMEK YOK KAF KAF!

Menemen zaferi

Bülent Buda: Bazen uçuyoruz, kanatlanıyoruz. ‘Neden olmasın?’ umuduyla, isteğiyle. Lakin hayatın gerçekleri de orada duruyor. Eğer koşullara uyumlu gücünüz yoksa ya da çok şey eksikse ortalarda büyük bir arıza yaşamadan gezinmek yeterli oluyor. Puan kayıpları tırmanınca ‘Acaba Play Off olur mu?’ derken bakıyorsunuz aşağıya inmeye başlamışsınız. Aman dikkat.

Fatih Tanfer: Haftalardır oynanan oyunu, coşkuyu ve mücadeleyi de görünce Bülent Abim’in de ifade ettiği gibi gerçekten umutlanmıştık. Bu hafta grubun güçlü takımlarından Esenler Erokspor’a 3-1 mağlup olarak puanını 27’de bıraktı. Yani bir başka ifadeyle puan sıralamasındaki 5. Vanspor’un 7 puan gerisine düştü. Ancak 16. sıradaki Adıyaman’ın da 5 puan üstünde. Rakip bu hafta lider Kırşehir BLD. Yine de elindeki kadro yapısı ve gücüyle umudumuzu yitirmiyoruz. Ancak futbolun bir doğrusu vardır. Oyun planını ya oyunculara göre kurarsın ya da planına uygun oyuncu seçimi yaparsın. Transfer yasağı nedeniyle oyuncu seçme şansın olmadığına göre elindeki gençlerin gelişimini ve kapasitesini artırmak şarttır. Zor ve heyecan dolu günlerin Karşıyaka’yı beklediği gerçeğini görmemezlikten gelemeyiz. Ama bu camianın gücü ve inancı sayesinde bir çok sorunun üstesinden gelebileceğine inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Karşıyaka zor şartlar ve elindeki kısıtlı kadrosuyla bir savaşım veriyor. Ancak kendilerinden beklenen istikrarı bir türlü yakalayamadıkları da bir gerçek. Sahada eksik bir şeyler var gençler. Taraftar elinden geleni yapıyor, camia ve yönetim bir şekilde çabalıyor ama sahadaki eksiklikler sürekli göze batıyor ve puandan ediyor. Bu hafta da evlerinde lider Kırşehir ile oynuyorlar. İşleri çok zor.

NAZİLLİ FIRTINASI DEVAM EDİYOR

Bülent Buda: İzlemeden yazmak, sorunlu bir girişim. Tüm maçları izlemek de olanaksız. Eski tüfek olarak Nazilli’nin yerleşik futbol kültürünü bilenlerdenim. Ve o güzelim iklimden Türk Futbolu’na gönderilen armağanları da iyi tanırız. Doğan Akı, Erol Kaynak ve daha niceleri. Güçlü bir rakibi gidip kendi sahasında devirmek inanmışların becerebileceği, üstesinden gelebileceği bir uğraştır. Siyah beyazlı futbolcuları, yönetimini, teknik birimini kutluyorum.

Fatih Tanfer: Alkışlar Nazillispor’a. Lider Nevşehir Belediyespor karşısında 7. dakikada mağlup duruma düştüğü maçta Sergen ve Görkem’in attığı gollerle 2-1 mağlup etti. (Takımın tüm futbocluları fedakar ve terlerinin son damlasına kadar mücadele ediyor. Ancak ekip olarak Sergen ve Görkem’in ne kadar yetenekli oyuncular olduğunu belirtmiştik.) Bu sonuç sonrası ben de bu yarışın içindeyim. Haksız da değil. İsterseniz fikstürü bir inceleyelim. 12 maçı var. 6’sı içeride, 6’sı dışarıda. Son maçı deplasmanda Körfez BLD ile. 3 Nisan’da evinde Hekimoğlu, Trabzon’la oynayacak. 33. haftada şu anki puan sıralamasında lider Hekimoğlu Nevşehir deplasmanına gidiyor. Nazilli BLD evinde, Erzin BLD’yle oynuyor. Biz şifreleri verdik. Buradan çıkan sonuç; öncelikle evinde puan kaybetmeyeceksin, ifade ettiğimiz fikstür avantajından da yararlanacaksın.

Mehmet Demirtaş: Böylesine kurtlar sofrası bir ligde evinde lideri devirmek her baba yiğidin harcı değildir. Tebrikler Naz Naz. Nazilli şehrinin potansiyeli, farkındalığı ve güçlü bağları var. Bu durum Nazilli Belediyespor üzerinde de etkili olmuştur. Takım sezon başından bu yana kazanmaya odaklı. Koca bir şehir Nazilli’nin şampiyonluğuna odaklanmış. Ben bu tempo ve inanmışlık ile Nazilli BLD’nin bu sezon sonunda güleceğine inanıyorum.

AYAĞA KALK TİRESPOR

Bülent Buda: İçeride ve dışarıda kayıplar sürüyor. Sanki yaşam biçimi. O denli istikrarlı ki insan şaşıp kalıyor. Ne oldu da vazgeçtiler bu meseleden? Öyle anlaşılıyor çünkü. Zorla metezori sanki. Öyle bir halleri var ki arkadaş biz Play Off falan ondan da vazgeçtik. Sezonun bitiş düdüğünü, paydos zilini bekliyoruz. Hayret, bu koşullarda bir de böylesine kusursuz ortamda... Kendi topuklarına sıkıyor bu futbolcular.

Fatih Tanfer: Tirespor evinde puan kaybetmeye devam ediyor. Puan cetvelindeki 9. sıradaki Artvin Hopaspor’a yine puan verdi ve liderle puan farkı 10’a çıktı. 90+3 ekibi olarak Tire’de yapılan tesislerin, futbol adına doğru anlayışın saha içerisinde de başarıyı getirmesini her takımda olduğu gibi arzulamıştık. Haftalar ilerledikçe bazı şeylerin iyi gitmediğini defalarca yazdık. Bizim görevimiz sadece kurallar dahilinde fikirlerimizi beyan etmek. Bizim için gelinen nokta asla sürpriz değil. Bundan sonra hiç olmazsa Play Off yarışı içerisinde kalması için gerekenler ivedilikle yapılmalıdır. Asıl hayal kırıklığı Play Off’un gerçekleşmemesi halinde olur. Lütfen bunu başta yöneticiler, teknik adam ve futbolcular unutmasın.

Mehmet Demirtaş: Tirespor için ne yazsak nafile. Sezonu tamamlamadan 3 hoca değiştirdi ama maya tutmadı bir türlü. Oyuncu grubunda kazanma hırsı, coşku en önemlisi ruh yok. Sanki ‘Biz bu ligde oynayalım bize yeter’ havasındalar. Yönetimin emeklerine yazık oluyor.