Ege Mesleği eksiksiz öğreten okul

Mesleği eksiksiz öğreten okul

04.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İAOSB’deki meslek lisesini ziyaret eden İzmir Valisi Köşger, “Başarıdan başarıya koşan öğrencilerle, kazanan ülkemiz ve sanayimiz olacak” dedi

Mesleği eksiksiz öğreten okul

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentur, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ve Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Sefer Şahin; TÜBİTAK ve TEKNOFEST yarışmalarında ödül alan öğrencilerin projelerini dinleyerek, atölyelerde staj yapan öğrencileri ziyaret ettiler.
Köşger öncülüğündeki heyeti ağırlayan İAOSB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karahaliloğlu, yüzde 100 bursla geleceğin sanayicilerini yetiştirmek amacıyla 2014-2015 yılında açtıkları okulun başarıları hakkında bilgi verdi.
En doğru karar
Heyet, yeni kayıt döneminin başlaması nedeni ile okula yoğun ilgi gösteren öğrenci adayları ve veliler ile de sohbet etti. Okulu tercih etme nedenlerini sorduğu öğrenciden, ‘Gerek akademik başarısı ve iddiası gerekse mesleki ve teknik alandaki donanımı ve sosyal olanakları nedeni ile bu okulda eğitim almak istedim’ yanıtını alan Valisi Köşger, görüştüğü öğrenci adayları ve ailelere, gelecekleri için doğru bir karar verdiklerini söyledi.
Okulun son teknoloji ile uyumlu, öğrenciye özel setlerden oluşan atölyelerini de gezerek, staj sürecinde okulda bulunan öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi alan Köşger, “Akademik, sosyal ve fiziki imkanlar çok etkileyici. Bu niteliklere sahip okulların sayısının artırılması gerekir. Bu okullardan ne kadar çok gencimiz faydalanırsa, ülkemiz o denli kazançlı çıkacaktır. Tam donanımlı gençleri ülkemize kazandıran İAOSB yönetimini tebrik ediyorum” dedi.