Ege Narlıdere tamam sıra geldi Buca’ya

Narlıdere tamam sıra geldi Buca’ya

11.06.2018 - 00:39 | Son Güncellenme:

İZMİR Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu, 1 milyar liralık Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının temelini attı, ” Proje için 176 milyon euroluk uluslararası kredinin sözleşmesini imzaladık” dedi

Narlıdere tamam sıra geldi Buca’ya

İzmir Metrosunun 4. aşaması olan Fahrettin Altay- Narlıdere hattının temeli Balçova’da düzenlenen törenle atıldı. Törene Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel ve Tacettin Bayır, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve meclis üyeleri katıldı. Genç ressam Ertan Kızıldağ, kendi çizdiği Aziz Kocaoğlu karakalem portresini Başkan’a hediye etti.

Haberin Devamı

Buca’ya müjde verdi

Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada “Daha öncekiler gibi, bu projelerin eti de bizim, kemiği de. Kanunen devletin belediyeye vermesi gereken paranın dışında ne bir proje desteği, ne de bir tek kör kuruş yardım aldık 11 kilometre raylı sistem devraldım. Bugün 179 kilometre çalışıyor. 70-80 bin kişi taşıyorduk günde. Konak tramvayı oturduktan sonra 850 bin kişiye ulaşıyoruz. Yani raylı sistemde günlük taşıdığımız yolcu sayısını 12-13 kat artırmış olacağız” dedi.

Torbalı-Selçuk İZBAN hattının hala bitmediğini, tek hat üzerinden yolcu taşındığını, sinyalizasyonunun olmadığını, telsiz telefonlarla bir trenin gidip geldiğini, Selçuk’ta yaşayanların da fiyat politikasından rahatsız olduğunu bu nedenle gittiğin kadar öde sistemini uygulamadıklarını anlattı. Temelini attıkları Narlıdere metrosu için 176 milyon euro’luk uluslararası kredinin sözleşmesini imzaladığını ifade eden Büyükşehir Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu işin kredisi tamam. Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapılar Genel Müdürlüğü’nde onaylanan 13.5 kilometrelik Üçyol- Buca metro hattımız için de Kalkınma Bakanlığı bir üst yazı yazıp Yüksek Planlama Kuruluna gönderecek. Onaylandığında ihaleye çıkacağız. Buca metrosu için 500 milyon euroluk, yaklaşık 3 milyar liralık, siyasetçilerin dediği gibi eski parayla 3 katrilyonluk krediyi alıp Buca’da metroyu götürmek için her türlü hazırlığı yaptık.”

Haberin Devamı

7 duraktan oluşacak

Narlıdere Başkanı Abdül Batur da, “Heyecanımız büyük. 15 sene içerisinde Aziz Başkan çok iş yaptı. Narlıdere halkı adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Balçova Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da, “Aziz Başkan, 10. Yıl Marşı’nda ‘Türkiye’yi demir ağlarla ördük baştanbaşa’ sözündeki gibi İzmir’i rayla döşedi” diye konuştu. İhale bedeli 1 milyar 27 milyon lira olan Narlıdere metrosunun yapım süresi 42 ay olarak planlandı. 7 istasyondan oluşan hatta Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve son olarak Kaymakamlık durakları olacak.

Yazarlar