Ege Sabahları iç ısıtan hizmet

Sabahları iç ısıtan hizmet

23.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pazaryerlerinde sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan çorba ikramı, başta esnaf olmak üzere tüm Aydınlılarca ilgiyle karşılanıyor

Sabahları iç ısıtan hizmet

Aydın Büyükşehir Belediyesi, havaların serinlemesiyle birlikte geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çorba ikramına başladı. Çorba ikramı vatandaşların güne sıcak bir çorbayla başlaması için özellikle pazaryerlerinde sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılıyor. Sabah erken saatlerde ikram edilen sıcak çorbadan alan vatandaşlar, bu hizmet için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Haberin Devamı

Yoğun noktalar seçiliyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nde hazırlanıp özellikle pazaryerlerindeki çorba ikramından güne çok erken başlayıp kahvaltı yapma imkânı bulamayan pazarcı esnafı faydalanıyor. İkram, Aydın genelinde vatandaşların en yoğun olduğu yerler olan pazarlarda yapılıyor.
Çorba ikramı son olarak Aydın’ın en büyük pazarının kurulduğu Salı Pazarı’nda yapıldı. Çorba ikramı Efeler’de Zafer Mahallesi’nde beş farklı noktada (Zafer Meydanı, Yağcılar İçi, Ticaret Lisesi önü, Ayakkabıcılar Çarşısı ve Bit Pazarı) yapıldı. Ayrıca dağıtım Bozdoğan’da pazaryeri içerisinde, Söke Bağarası Pazarı’nda, Nazilli Aydoğdu Mahallesi’nde ve Kuşadası’nda Hacıfeyzullah Mahallesi’ndeki kapalı pazaryerinde de yapıldı.

Haberin Devamı

“Güz” resimleri Aydın’da

Kültür/sanat mekânlarını çoğaltmaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, T.C. Aydın Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin açılışını, ünlü ressam Nihat Kahraman’ın “Güz” adlı resim sergisiyle yaptı. Serginin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı (CHP) Ali Çankır, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve CHP ilçe başkanlarının yanı sıra birçok vatandaş da katıldı. Sergi 11 Aralık’a kadar devam edecek ve ücretsiz olarak izlenebilecek.

Sabahları iç ısıtan hizmet

‘Sanatla kalın’

Serginin önemine değinen Başkan Çerçioğlu, “İlk sergisini dünyanın önemli kültür merkezlerinden biri olan Paris’te, ihtisas eğitimi sırasında açmış, o günden bu yana dünyanın pek çok yerinde yüzden fazla, özel/karma resim sergisine katılmış özgün bir sanatçı Nihat Kahraman. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası pek çok saygın ödülle onurlandırılmış bu usta sanatçıyı yeni sanat galerimizde konuk ederek, Aydınlı sanatseverlerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Daha nice sergilerde buluşmak dileğiyle, sevgi ve sanat eksilmesin yaşantımızdan. Sevgiyle, dostlukla ve sanatla kalın” diye konuştu.
Ressam Nihat Kahraman’ın resimlerini “Güz Günceleri” olarak değerlendiren sanat yazarı ve serginin küratörü İbrahim Karaoğlu, Kahraman’ın yapıtlarını, “Her mevsim güz bu resimlerde; kişiler, mekânlar, olaylar, nesneler ve zaman tek bir mevsimin içinde, her şey güzden almış renklerini. Ve her şeye dokunuyor güz; bozuyor, yeniden şekillendiriyor şeyleri. Bile isteye seçmiş bu tavrı ressam Nihat Kahraman. Eskimiş ve geçmiş olanı değil, toplumsal kırılma dönemlerinde yaşadığımız, unutamadığımız gerçeklikleri, yaşanan travmaların benzerliklerini, eskimeyen izleri ve bunların bir sanrı olmadığını duyumsatıyor” cümleleriyle betimledi.

Haberin Devamı

Yağışlara karşı önlem alınıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), kışın yoğun yağışlar sırasında sorun yaşanmaması için Aydın genelinde çalışmalarına devam ediyor.
ASKİ ekipleri bir taraftan altyapı yenilemelerine devam ederken bir taraftan da bakım çalışmalarını yürütüyor. Ekipler kışın yaşanabilecek yoğun yağışlar sırasında bir olumsuzluk yaşanmaması için il genelinde bütün yağmursuyu hatlarının, ızgaralarının ve rögarların temizliğini yaptı. Yapılan çalışmalarla hatlar toprak ve çöplerden arındırıldı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yapılan çalışmalarla yoğun yağışlarda suyun hızlı tahliyesiyle olası su baskınlarını önlemeyi hedeflediklerini belirtti.