Ege Sahte profesör yakalandı

Sahte profesör yakalandı

09.04.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, kendini ‘profesör’ olarak tanıtıp hastaları dolandıran zanlı, sivil huzur timlerince yakalandı

Sahte profesör yakalandı

İzmir’de, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, hastalara ve hasta yakınlarına kendini ‘profesör’ olarak tanıtan, yardım bahanesiyle paralarını alan 44 yaşındaki Önder B., şikayet üzerine yakalandı.
Polise başvuran vatandaşlar, hastanede kendileriyle samimiyet kuran iyi giyimli, düzgün konuşan kişinin, “Profesörüm. İsterseniz işlemlerinizi hızlandırayım” dediğini, para aldıktan sonra ortadan kaybolduğunu bildirdi.
Sivil huzur timleri, mağdurların verdiği eşkal doğrultusunda harekete geçti, hastane içinde ve çevresinde önlem aldı. Önceki gün öğle saatlerinde, hastane içinde dolaşan ve eşkale uyduğu görülen Önder B., gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Suç dosyası kabarık
Çeşitli suçlardan sabıkası olduğu belirtilen zanlı, mağdurlar tarafından da teşhis edildi. Bugüne kadar aynı yöntemle 5 bin YTL’lik dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen ‘sahte profesör’ tutuklandı.