Ege Sazını satılığa çıkaran sanatçıya destek

Sazını satılığa çıkaran sanatçıya destek

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milas’ta Turgut Taş, ekonomik nedenlerden dolayı sazını satılığa çıkardı. Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sazı Milas Türk Halk Müziği Derneği’ne bağışladı

Sazını satılığa çıkaran sanatçıya destek

Sanatçı Turgut Taş, ekonomik nedenlerden dolayı sazını satılığa çıkardığını sosyal medya hesabından duyurdu. Bir alışveriş sitesine sazı için ilan veren Taş, “ Harç aldırır, borç sattırır deyimiyle, pandemiden dolayı düştüğümüz durum nedeniyle sazımı mecburiyetten satma kararı aldım” dedi.
Kıymetli sanatçıların bu durumlara düşürülmesinden son derece üzüntü duyduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, sosyal medyada paylaşılan ilana yorum yaptı ve saza talip olduğunu belirtti. Tokat, “Biz belediye olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Size destek olma adına ben bu kıymetli saza talibim. Tabii siz de uygun görürseniz... Eğer bu sazı ben alırsam yine bir müzik topluluğu ya da faaliyetine bağışlamak isterim” dedi.
Sazı, Başkan Tokat’a teslim eden Turgut Taş, “Başkanıma sanata, sanat eserine ve sanatçılara verdiği desteklerden ötürü çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sazı Milas Türk Halk Müziği Derneği’ne bağışlayacağını aktaran Başkan Muhammet Tokat, “Pandemi en çok sanatı ve sanatçıyı vurdu. Sanat, bir ülkenin en esaslı damarlarından birisi.
Bu dönemde sanatçının desteklenmesi gerekiyordu. Sanatçılarımıza yeterince destek verilmediğini, onların sahipsiz bırakıldığını düşünüyorum. Bu vesileyle Turgut Taş’ın bu çağrısına destek vermekten ve yine bu şekilde güzide bir derneğimize destek olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.