Ege Şiddete ‘ama’sız hayır diyoruz

Şiddete ‘ama’sız hayır diyoruz

01.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig’de pazar günü oynanan Göztepe-Altay karşılaşmasında çıkan olayların ardından, Altay Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ahmet Avni Atayol, açıklamalarda bulundu.

Şiddete ‘ama’sız hayır diyoruz

Atayol, “Tedavisi hastanede devam eden Mehmet Çakır’a ve taburcu olan kalecimiz Ozan Evrim Özenç’e tekrar geçmiş olsun diyor daha iyi haberlerini bekliyoruz. Derin üzüntü duyduğumuz olaylara dair en doğru tavrın paydaşlarımızla iş birliği içerisinde hareket etmek olduğunu, olayların tazeliği içerisinde maksadını aşan paylaşımlar yapılabileceğini, ancak kısa süre içerisinde aklıselimin hakim olacağını düşündük. Kentimizin, ülkemizin hak etmediği bu şiddet kültürünü, ancak hep birlikte ve topyekün mücadele ederek kaldırabiliriz. Bu mücadelenin tüm bileşenleri, kendi yaptıklarını unutmadan, farklı kaygılarla başkasına saldırmadan, işe öncelikle kendi içerisinden başlamak zorundadır. Kulübümüz, bu yolda samimiyetle yer alan tüm paydaşlarla omuz omuza verecek, her türlü şiddete ‘ama’sız, ‘fakat’sız hayır diyerek üstüne düşeni yapacaktır” dedi.
‘Altından kalkacağız’
Provokasyon amaçlı paylaşımların arttığını da ekleyen Atayol, “İnfiali artırmaya yönelik dezenformasyonlar, kulübümüz bileşenlerine ve tüm Altaylılara yönelik şiddet tehditleri, kulübümüzü, camiamızı toplu olarak töhmet altında bırakarak zarar vermeye yönelik paylaşımlar giderek artmaktadır. Bırakın mahkemede hüküm giymeyi, daha şüpheli sıfatıyla gözaltında olan ve savcılığa bile sevk edilip edilmeyeceği belli olmayan kişilerin açık isim ve adres bilgilerini teşhir ederek hedef gösteren paylaşımlar yapılmaktadır. Kuvayı Milliye’nin takımı, kurtuluşun ve kuruluşun kulübü Altay Spor Kulübü, yüzyılı aşkın süredir taşıdığı spor ve ahlak meşalesini taşımaya devam edecek, hep olduğu gibi kendi içindeki ve dışındaki tüm zorlukların altından yine kalkacaktır” dedi.