Ege Siyasetçiler bireysel silahlanmaya duyarsız

Siyasetçiler bireysel silahlanmaya duyarsız

13.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu Başkanı avukat Tuncer Eşsizhan, böyle dedi ve ekledi: Hangi sebeple olursa olsun, o silah yerinden çıktığı anda, mutlaka kan, ölüm ve gözyaşı getiriyor

Siyasetçiler bireysel silahlanmaya duyarsız

İzmir’de, Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu üyeleri, ‘Maganda ve Holigan Kültürü ile Bireysel Silahlanmaya Tepki Günü’nde, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Platform Başkanı avukat Tuncer Eşsizhan, “Hangi sebeple olursa olsun, o silah bulunduğu yerden çıktığı anda kan, ölüm ve gözyaşı getiriyor” dedi.
Bireysel silahlanma karşıtı eylem amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan platform üyeleri, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. Eşsizhan, bireysel silahlanmada artış yaşandığını, Türkiye’de yaklaşık 10 milyon kişinin kanunsuzca silah taşıdığını iddia etti. İnsanların, silahlardan çıkacak mermilerin kime isabet edeceğini bilemeden yaşadıklarını ifade eden Tuncer Eşsizhan, “A Milli Takım, Avrupa Kupası’nda yarı finale çıktığında, sevinç yerine burukluk kapladı içimi. 10 milyon silah ceplerde... ‘Kim bilir, kimlerin canı yanacak’ diye düşündüm, kahroldum” diye konuştu.
Rasgele sıkılan kurşunların hedefinin çoğunlukla çocuklar ve kadınlar olduğunu vurgulayan Eşsizhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Torununu bu cehalete kurban vermiş bir dede olarak, bu acıyı başkalarının yaşamaması için, ‘bireysel silahlanmaya hayır’ diyen herkesi, yanımızda yer almaya bekliyoruz. Kendisine, çevresine, yakınına bir namlunun yönelmediği insanlar da yarınlar için yanımızda olmak zorunda. Ne yazık ki, sorunu kökünden halledebilecek olan siyasiler, duyarsız.” 

Torunu da maganda kurbanı
Eşsizhan, Yeni Foça’da, 2003’te yaşanan silahlı kavga sırasında seken kurşunun isabet etmesi sonucu, 2.5 yaşında hayatını kaybeden Ali Stair Grimason’un dedesi... Dünkü toplantıya, Alistair’in İskoçya’da yaşayan annesi Özlem ve babası David Grimason’la büyükannesi Gülay Eşsizhan da katıldı.