Ege Tarifsiz mutluluk

Tarifsiz mutluluk

22.05.2018 - 02:59 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi, Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde aileleriyle birlikte kalan çocuklar için oyun atölyesi düzenledi. Minikler, hem oyun oynadı hem de oyuncak yapmayı öğrendi

Tarifsiz mutluluk

YAŞAR Üniversitesi, UNESCO Göç Kürsüsü ve İzmir Göç İdaresi iş birliğiyle Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde aileleriyle birlikte kalan çocuklar için oyun atölyesi düzenlendi. UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü Koordinatörü öğretim üyesi Dr. Ayselin Yıldız ile Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı öğretim üyesi Dr. Mine Ovacık’ın yürütücülüğündeki atölyede, Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden öğretim görevlisi Sevi Merter ile araştırma görevlisi Kardelen Aysel yer aldı. Çocuklar 3 saat boyunca, Dr. Ovacık’ın Anadolu’da oynanan oyunlardan yola çıkarak tasarladığı büyük boyutlu ahşap oyuncuklarıyla oynadı.

Haberin Devamı

Güzel anılar

Dr. Ayselin Yıldız, “Savaşların en büyük mağdurları çocukların Türkiye’ye dair güzel anılar bırakmak istedik” dedi. Dr. Mine Ovacık da, “Her çocuk gibi oyun oynamaya hakları var. ‘Oyuncak bahane, oyun oynamak şahane’ diyerek onlarla gelecekte güzel hatırlayabilecekleri anlar yaşamayı ve yaşatmayı amaçladık” diye konuştu.