Ege Tarih yazıyorlar

Tarih yazıyorlar

31.08.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig’in ilk iki maçını kayıpsız atlatan Manisa Futbol Kulübü, Gençlerbirliği deplasmanında da hata yapmayıp sezona gümbür gümbür girdi. Siyah beyazlılar oynadığı oyun, aldığı başarılı sonuçlarla alkış topladı ve yoluna devam etti

Tarih yazıyorlar

TFF 1. Lig’de ilk iki haftada İstanbulspor’u dış sahada 4-3, Spor Toto Akhisar Stadı’nda da Denizlispor’u 1-0 yenerek sezona harika bir start veren Manisa Futbol Kulübü, Başkent deplasmanında da Gençlerbirliği’ni 3-0’la geçerek yoluna kayıpsız devam etti.

Haberin Devamı

Geçen sezondan bu yana seriyi sürdüren Manisa ekibi, 39 maçtır rakiplerine geçit vermiyor. Bu süre zarfında 27 galibiyet alan siyah beyazlılar, 12 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Manisa FK, tarihinde ilk kez yükseldiği TFF 1. Lig’de puan sıralamasında da ilk 3’teki yerini korudu.

Manisa temsilcisi, ülkemizde Süper Lig ve TFF 1. Lig’de üçüncü hafta geride kalırken, milli ara öncesi üçte üç yapan beş ekipten birisi konumunda. Süper Lig’de Trabzonspor ve Fenerbahçe 9 puana ulaşırken, 1. Lig’de Ümraniyespor ve Eyüpspor’un ardından Manisa FK, sezona iyi bir giriş yaptı.

Eskiler 11’de

Öte yandan yeni transferlerden Nino Kouter ve Guevin Tormin, Gençlerbirliği karşısında ürettikleri sayılarla Manisa FK’da gol defterini açarken Nizamettin Çalışkan üçüncü maçında ikinci golüne imzasını attı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta çıktığı 36 maçtan 24 galibiyet, 12 beraberlik elde ederek şampiyon olup rekorlara imza atan Manisa FK, 1. Lig’de de iskelet kadrosunu korudu. Pazar akşamı ilk 11 kadrosunda 6 eski oyuncuya yer veren Teknik Direktör Serkan Özbalta, defans dörtlüsünün üçünde Mehmet Yılmaz, Ahmet Kesim, Erhan Kara’yı tercih ederken Hakan Barış ve Nizamettin Çalışkan’a orta sahayı emanet etti.

Özbalta, ön üçlü bölgenin solunda Sertaç Çam’ı oynattı.

Tecrübeli teknik adam, yeni transferlerden ise kaleci Muhammed Birkan, stoper Sadi Karaduman, orta saha oyuncusu Kouter, sağ açık Anıl Koç ve santrfor Dever Orgill’i sahaya sürdü.