Ege ‘Tarihi yok edenlere karşı tarih yazıyoruz’

‘Tarihi yok edenlere karşı tarih yazıyoruz’

24.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir İktisat Kongresi’nin aslına uygun şekilde yeniden yapılan binasının inşaatında incelemelerde bulundu.

‘Tarihi yok edenlere karşı tarih yazıyoruz’

17 Şubat 1923’te toplanan İzmir İktisat Kongresi’ne ev sahipliği yapan ve “Guiffray Hanı” olarak bilinen yapıyı, ‘Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde İzmir’e kazandıracaklarının altını çizen Çankırı, “İzmir İktisat Kongresinin hem ülkemiz hem şehrimiz hem de milletimiz açısından ne kadar önemli bir noktada olduğunun bilincindeyiz. 1979 yılında CHP’li belediyenin yönettiği İzmir’de bu tarihi bina yıktırılmış ve otoparka dönüştürülmüştü. Bu seferde CHP’li Tunç Soyer yönetimindeki belediye; o arsaya altında dükkânların olduğu bir otopark yapılması isteğine yol veriyordu ki Valimiz Yavuz Selim Köşger, Atatürk ve İzmir’le ilgili bir tarihin tamamen yok edilmesinin önüne geçti” diye konuştu.

Haberin Devamı

17 Şubat 2023 tarihinde, I. İzmir İktisat Kongresi’nden tam 100 sene sonra geniş katılımlı bir İktisat Kongresi düzenleyeceklerini belirten Çankırı, “Tarihimize, değerlerimize ve milli mücadele kahramanlarımıza saygı duymayanlar, ‘İktisat kongresi sürecinde şehrin belediye başkanı dışlanıyor’ demekten bile ar etmediler. Bizler, bu mirasımıza sahip çıkıyoruz. İşin özü tarih boyu olduğu gibi onlar yıkıyor, biz yapıyoruz’’ dedi.