04.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:
TOLGA ALBAY İzmir AA
İzmir Pastacılar ve Şekerlemeciler Odası Başkanı Hamdi Yapıcı, son yıllarda lokmacı sayısında büyük artış olduğunu, ancak bunların çoğunun üretim belgesi ya da sağlık karnesi bulunmadığını savundu.
Lokmanın genellikle sokakta yapıldığını anlatan Yapıcı, “Bu tatlı geleneğinin sağlığımızı tehdit etmeden sürmesi için çalışıyoruz. Son dönemde tencereyi, tüpü alan lokmacı oldu. Sağlık karnesi gibi yeterliğe sahip olmayan çok sayıda girişimci kiralık ekipmanla lokma dökmeye çalışıyor. Sektöre düzen getirebilmek için ilçe belediyeleriyle çalışma yapıyoruz. Gerekli belgelere sahip olana yaka kartı vereceğiz. Şartlara uymayan lokmacıların çalışmasına izin verilmeyecek” dedi.