Ege Torbalı’da parlayan yıldız: İzmir Pancar OSB

Torbalı’da parlayan yıldız: İzmir Pancar OSB

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Havalimanı, liman ve demiryoluna olan yakınlığıyla lojistik açıdan önemli bir noktada bulunan İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin kişi istihdam ediliyor

Torbalı’da parlayan yıldız: İzmir Pancar OSB

İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi, Torbalı Pancar’da havalimanına 22, limana 43, demiryoluna 44 kilometre uzaklığıyla önemli bir konumda yer alıyor. 2015 yılında tamamlanan bölgenin toplam alan büyüklüğü 130 hektar.
Çevre düzeni büyük ölçüde tamamlanmış olan bölgede yaklaşık 4 bin zeytin ağacı bulunuyor. Karma bir OSB statüsüne sahip olan bölgenin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mahmut Ünlüsoy üstleniyor. Başkan Vekili Ali Gevşek. Abdulvahap Olgun, Güner Galipoğlu ve Cengiz Ünerdem, yönetimdeki diğer üyeler. Toplam 94 sanayi tesisi ile tam doluluk oranına sahip bölgede makine ve metal işleme, ısıtma-soğutma, ambalaj, mobilya ve plastik/plastik hammadde üretimi gibi alanlarda toplam 5 bin kişi istihdam ediliyor.
Sanayicilere, özellikle bölge içinde kurulu TEİAŞ 154 kv indirici trafo merkezi ile şehir şebeke hattından bağımsız Pancar OSB’den beslenen enerjiyle kesintisiz ve en uygun bedelle enerji sağlanıyor. Bölge, kullanma suyu ihtiyacını ise sınıra yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki 3 adet yeraltı derin su kuyusundan karşılıyor. Doğalgaz ve altyapı hizmet alımında önemli bir sorun yaşanmıyor. İtfaiye hizmetinin en iyi şekilde sağlanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle imzalanan protokolle proje çalışmalarına başlandı, çalışmaların yakın zamanda tamamlanması planlanıyor.
Bölgenin İzmir-Aydın otoyoluna sınır komşusu olması nedeniyle, Pancar’a otoyol çıkış kavşak proje çalışmaları sürdürülüyor. Bunun onaylanması halinde, yalnızca bölge sanayicilerinin değil, Ayrancılar ve Menderes’in şehir trafik yükünün de azalması bekleniyor. Büyük bir lojistik avantaj da sağlayacak olan bu projede, Başkan Mahmut Ünlüsoy ve Başkan Vekili Ali Gevşek, yoğun bir çalışma yürütüyor. Bölgeyle aynı adı taşıyan Özel İzmir Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de önemli bir işlev görüyor. Okul, uçak bakım, biyomedikal cihaz teknolojileri alanı, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanı (mekatronik dalı), makine teknolojileri alanı, yenilenebilir enerji bölümlerinde, toplam 1200 öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetini sürdürüyor.