Ege Üreticiye nefes aldıracak destek

Üreticiye nefes aldıracak destek

11.06.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, S.S. Madenler Tarımsal Sulama Kooperatifi ile imzaladığı protokol doğrultusunda, üreticiye 4 bin 500 kaba yem balyası dağıtacak.

Üreticiye nefes aldıracak destek

Tarım ve kooperatiflere verdiği destekleri sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, S.S. Madenler Tarımsal Sulama Kooperatifi ile kaba yem üretim projesi için işbirliği protokolü imzaladı. Büyükşehire ait 41 dekar tarım araziye çok yıllık yem bitkisi (yonca) dikimi yapılacak. Ayrıca vahşi sulamanın da önüne geçilerek sulama eğitimleri verilecek. Böylelikle bölgedeki kooperatifler aracılığı ile hayvancılıkla uğraşan kooperatif ortağı çiftçilere kaba yem desteği sağlanacak.

Haberin Devamı

5 kez hasat ediliyor

Yılda 5 kez hasat edilebilen yem bitkisi ile yaklaşık 4 bin 500 adet kaba yem balyasının elde edilmesi hedefleniyor. Böylelikle hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yaklaşık 675 bin lira değerinde kaba yem desteği verilmiş olacak.

Ülkelerin geleceğinin tarımda olduğunu, verimli toprakları ile tarım kenti olan Muğla’da üreten köylüye ve kooperatiflere desteklerinin her alanda devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Özellikle gençlerin tarımsal üretime katılması konusunu çok önemsiyoruz ve bu doğrultuda gerekli teşviklerin verilmesi için çalışıyoruz. Akıllı tarım konusunda da hayata geçirdiğimiz yazılımlarla yeni bir projeyi hayata geçirdik.

 Bahçeyaka’da yaptığımız bu sistemi birlikte tanıtacağız. Mevcut klasik ürünlerin dışında dönüm başına daha fazla gelir getirecek yeni ürünler üretip çiftçilerimize sunacağız.

Haberin Devamı

Bugün imzaladığımız protokolle bugüne kadar verdiğimiz kaba yem desteği miktarı 3 milyon lirayı geçti. Hayvancılığa destek olmak için çok farklı projelerimiz var. Gelecekte süt ürünleri için mandıra kurarak peynir yağ ayran gibi ürünleri üreten tesislere sahip olunacak.

Biz bu mandıranın kuruluşunda üreticilerimize yardımcı olacağız. Üreticilerimiz ile birlikte daha çok çalışarak üreteceğiz ve Muğla’nın marka ürünlerini tüm vatandaşlarımıza sunacağız” şeklinde konuştu.

En taze ürünler sofranıza geliyor

Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi, “Tarladan Sofraya” projesi altında kurduğu Üretici Pazarı’nı 19 Haziran’da yeniden hizmete açıyor. Taze meyve ve sebzelerin, geleneksel yöntemlerle üretilmiş tarhana, erişte, köy ekmeği, ev salçası, zeytinyağı, doğal bal, pekmez ve birbirinden lezzetli yöresel tatların yer alacağı Çeşme Üretici Pazarı, üreticiden aracısız alışveriş yapma imkanı sunuyor. Ilıca’da kurulan pazarı bu yıl da hayata geçireceklerini belirten Başkan M. Ekrem Oran, “Her zaman yanlarında olacağız. Dalından koparılıp sofranıza gelen en taze ürünler için her pazartesi ve cuma pazarımız açık olacak” dedi.