Ege Üreticiye tanıtım

Üreticiye tanıtım

14.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarında İzmir ofisleri açılacağını belirten Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Ekonomik kriz ortamında dışsatımcıya destek olmak temel görevimiz” dedi

Üreticiye tanıtım

24 - 26 Nisan tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşecek Shoexpo-45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı için geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuar öncesi Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı’nda sektör temsilcileri ile bir araya geldi. İZFAŞ’ın daha fazla sayıda uluslararası fuara ev sahipliği yapması için çalışacaklarını dile getiren Başkan Soyer, İzmir’i dünya kentleri arasında öne çıkarmak ve kentin tanıtımını yapmak için Asya, Amerika ve Avrupa’da ‘İzmir Ofisleri’ açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

2020 hedefi büyük

İzmir ofisleri ile ayakkabıcılık sektörü ürünlerini, 12 ay, 365 gün Avrupa, Amerika ve Asya’da tanıtacakalrını belirten Başkan Soyer, “Bunu 2019 yılı içinde mutlaka gerçekleştireceğiz. 2020 Shoexpo’ya giderken çok daha iyi hazırlamış olacağız. Bu kadar ekonomik, uluslararası, siyasi kriz yaşanırken sizler üretmeye, ihracatta var olmaya devam ediyorsunuz. Biz de bu kentin yöneticileri olarak sizin önünüzü açacağız” diye konuştu.

Avrupa pazarı önemli

Ege Deri ve Deri Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar da, “İzmir’de fark yaratmamız için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Başkanımız Tunç Soyer’in Akdeniz şehirlerinin ekonomik ve kültürel ilişkilerinin geliştirilmesi açısından karşılıklı işbirliğini sağlayacak Akdeniz Birliği Projesi’ni destekliyoruz. Özellikle Avrupa şehirleriyle doğrudan iletişimimiz olması çok önemli” dedi. İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata da, “İZFAŞ, yabancı müşteri konusunda üzerine düşeni yapmaktadır. İzmir üreticisine sesleniyorum; bırakalım İstanbul hayranlığını, İzmir’de elimizin altında çok güzel bir fuar alanı ve müşteri var” diye konuştu.