Ege Uşak’a üçüncü sanayi sitesi

Uşak’a üçüncü sanayi sitesi

02.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Uşak Belediyesi ve Sanayi Sitesi Kooperatifi ortaklığında hayata geçirilecek 3. Sanayi Sitesi’nde ilk çalışmalar başladı. Başkan Mehmet Çakın, “Kent ekonomisine yeni bir soluk gelecek” dedi

Uşak’a üçüncü sanayi sitesi

Uşak’ın uzun süredir beklediği ve kentin öncelikli ihtiyaçları arasında yer alan 3. Sanayi Sitesi’nin inşası, yol yapım çalışmalarıyla başladı. Dükkan açacak sanayi esnafının yer bulma sorunu yaşadığı ve artık talebi karşılayamayan sanayi sektörünün sorununa kalıcı çözüm getirecek yeni sitedeki çalışmaları Başkan Mehmet Çakın yerinde inceledi. Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin yan kısmında yer alan 1 milyon 240 bin metrekarelik arazide yapılacak olan ve şehirde yeni istihdam alanları oluşturacak 3. Sanayi Sitesi’nde 100 metrekareden 500 metrekareye kadar bin 80 dükkan yer alacak.
538 adet otomotiv birimi, 192 adet tekstil birimi, 194 adet demir doğrama birimi, 48 adet gıda birimi, 108 adet ise mobilya birimi site içerisinde bulunacak.

Haberin Devamı

Girişimcilere seslendi

Çalışmaların sona ermesiyle birlikte kent ekonomisine yeni bir soluk getirileceğini kaydeden Başkan Çakın, “1 Eylül Sanayi Sitesi ve Yeni Sanayi Sitesi alan darlığından dolayı esnafımıza yeterli gelmiyordu. Yeni bir site kurulması konusunda ciddi bir beklenti mevcuttu. Sanayi sitemiz için milletvekillerimiz, belediyemiz, kamu bürokrasimiz el birliğiyle kooperatifimizle çalışacak. Yeni sitede iş yapmak isteyen girişimcilere sesleniyorum, bir an önce üyelik işlemlerini gerçekleştirsinler” ifadesini kullandı.