Ege ‘Yalnız değilsiniz’

‘Yalnız değilsiniz’

21.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Yalnız değilsiniz’

İzmir’in Bornova ilçesi Eğridere Mahallesi’nde meydana gelen ve 27 evin boşaltılmasına yol açan toprak kaymasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmaları inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Sıcak yemek servisi

Mağdur olan vatandaşla da görüşen Başkan kocaoğlu, “Menemen Çukurköy’deki sorunu nasıl çözdüysek, burada da gereğini yaparız. Heyelan olan yere yeniden ev yapılamayacağına göre, bu vatandaşları yine Eğridere köyünde, Hazine’ye ait sağlıklı bir yere taşıyıp, başlarını sokacak bir ev kurmak gerekiyor. Bize ve tüm devlet kurumlarına düşen görev budur” diye konuştu.

Büyükşehir ekipleri, heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolun yerine alternatif olarak 2 bin 300 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde yeni bir yol açarak irtibatı sağladı. Mağdur olan vatandaşlar için ise aşevinden her gün sıcak yemek gönderiliyor.

Çukurköy’de ne yapıldı?

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında meydana gelen sel felaketinin büyük tahribata yol açtığı Menemen’e bağlı Çukurköy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla adeta yeni baştan inşa edildi. Taşkınlara neden olan dere kontrol altına alınırken, evleri kullanılamaz hale gelen afetzede aileler için yeni konutlar yapıldı. Köyde hasar gören çok sayıda ev ise onarıldı.