Ege ‘Yine zoru başarmak istiyoruz’

‘Yine zoru başarmak istiyoruz’

16.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Bucaspor 1928’de Teknik Direktör Uğur Balcıoğlu, yeni sezon öncesi rakiplerini ve sarı lacivertlilerin gelecek futbol ikliminden beklentilerini değerlendirdi. Gruplarının görünenden daha zorlu olduğunu belirten Balcıoğlu, “Geçtiğimiz yıl parolamız vazgeçmemekti. Sezona iyi bir giriş yaparak vazgeçmeyeceğiz” dedi

‘Yine zoru başarmak istiyoruz’

19 takımın yer aldığı TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 1. Lig vizesi almak için ter dökecek Bucaspor 1928 Teknik Direktörü Uğur Balcıoğlu, yeni sezon öncesi Milliyet Ege’ye değerlendirmelerde bulundu. İçinde yer aldıkları grubun görünenden daha zorlu geçeceğini kaydeden Balcıoğlu, her takımın birbirine neredeyse denk bütçeye sahip olduğunu vurguladı. Balcıoğlu, “Grubu herkes kolay gibi görüyor ama zor bir grubun içerisinde yer alıyoruz. Her takım transfer bütçesi olarak birbirine çok yakın. Yani kendimize denk takımlarla yarışacağız. Diğer grup bize nazaran daha kolay. 4 takım kafaya oynayacak gibi gözüküyor. Onlar ve geri kalan takımlar arasında ciddi fark var. Umarım yeni sezon camiamıza hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Oğuz’la gurur duyduk’

Oğuz Aydın’ın Aytemiz Alanyaspor’a transferini beklediklerini ancak Kıvanç’ın takımdan ayrılışının kendilerine sürpriz olduğunu dile getiren deneyimli antrenör, “Oğuz’un transferi göz önünde olan, bilinen bir transferdi. Süper Lig ekibine imza atması da bizi onurlandırdı ve sevindirdi. Daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Kıvanç’ın ayrılmasını beklemiyorduk, bir sürprizle karşılaştık. Bize geçen sezon çok şey kattı. Açıkçası gitmesine üzüldük. Şimdi onun yerine bir kaleci bakıyoruz. Öte yandan Cuma, Saruhan, Enes gibi oyuncularımız da gidebilirdi. Fakat kalmayı, burada mücadele etmeyi seçtiler” dedi. Takıma yeni katılan isimlere de değinen Balcıoğlu, “Onur Özcan, Abdullah Balıkuv, Metin Yüksel, Recep Gül gibi değerli isimleri takımımıza kazandırdık. Hepsi ligi iyi bilen futbolcular. Recep’in de ayrı bir yeteneği olduğunu düşünüyorum. Bir kanat, bir libero başta olmak üzere 2-3 net transfer daha yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Heyecanlı ve istekliyiz’

“Geçen sene Türkiye’nin en düşük bütçeli ve en genç takımıydık” diye sözlerine devam eden Uğur Balcıoğlu, “Geçtiğimiz sezon ki oyuncu grubumuz bizi çok iyi yerlere taşıdı ve neticesinde şampiyon olarak çok uzun yıllar başarıya hasret Buca’ya kupamızı kavuşturduk.
Bu sene de aynı bütçede kaldık ama takımımızda iskeleti koruduk” diye konuştu.
Balcıoğlu, “Bizim parolamız dün de vazgeçmemekti, bugün de vazgeçmeyeceğiz, ısıran, koparan bir takım ortaya koyacağız.
Hazırlıklarımızı ona göre sürdürüyoruz. Sezona iyi başlayıp bir üst lige çıkmak istiyoruz. 22 Temmuz’da yeni transferlerimizle birlikte sahaya iniyoruz.
Önümüzdeki lig başlayana kadar takvim olarak uzun ama bizim için çok da uzun sayılmayacak bir süreç var. Yeni transferlerimiz ve aramıza yeni katılacak arkadaşlarımızla birlikte hedefimiz doğrultusunda yol haritamızı belirleyeceğiz.
Başkanımız Cihan Aktaş’a vermiş olduğumuz bir söz var. Hem yarışacağız hem de altyapımızdan birçok yetenekli kardeşimizi Türk futboluna armağan edeceğiz. Heyecanlı ve istekliyiz” açıklamalarında bulundu.

Yazarlar