Ege Yuvasız kalmasınlar

Yuvasız kalmasınlar

05.10.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir, VETBÜS’ü hizmete aldı. Güzelbahçe Başkanı İnce, “Sahiplenelim” çağrısında bulundu. Ege, dostları unutmadı

Yuvasız kalmasınlar

Balıkesir Büyükşehir, Güzelbahçe belediyeleri ile Ege Üniversitesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ‘satın alma sahiplen’ çağrısında bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için mobil veterinerlik hizmeti verecek olan VETBÜS’ü devreye aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da katıldığı programda, Aileye Katılma Hareketi adıyla düzenlenen kampanyada sahiplenilen canlar, yeni yuvalarına kavuştu. Her canlının rahat ve huzur içinde yaşayabileceği bir şehir inşa etmek amacıyla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bu araçla 20 ilçemizin tamamını gezecek, en ücra köşedeki can dostlarımıza dahi tüm klinik imkanları sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, CHP, AK Parti ve İYİ Parti Meclis üyeleriyle ortak çağrıda bulundu. Başkan İnce, “Bakım, tedavi, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını bir şekilde karşılayabiliriz fakat bizlerden en çok sevgi görmek istiyorlar” diye konuştu. Ege Üniversitesi’nde ise kampüste yaşamlarını sürdüren kedi, köpek ve kuşlar unutulmadı. Egeli hayvanseverler, can dostları ziyaret etti, mama ve yem desteğinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, sosyal sorumluk projeleri hazırlayacaklarını kaydetti.