Eğitim 1 Metre Kaç Santimetredir? Kısaca Nasıl Hesaplanır?

1 Metre Kaç Santimetredir? Kısaca Nasıl Hesaplanır?

10.06.2021 - 05:46 | Son Güncellenme:

Uzunluk ölçü birimleri ve hesaplanması ile ilgili olarak sadece ders ve sınavlarda değil, hayatın her alanında karşılaşılır. Bu kapsamda bu ölçülerin bilinmesinde ve birbirlerine çevrilmesinde bilgi sahibi olmanın yararı vardır. Peki, metre cinsi santimetre cinsine nasıl çevrilir? Bir metre kaç santimetreye tekabül eder? Metre ve santimetre hangi semboller ile gösterilir? İşte, metre ve santimetre çevirmeleri ve kısa yoldan öğrenme şekli.

1 Metre Kaç Santimetredir Kısaca Nasıl Hesaplanır


Uzunluk ölçü birimleri büyükten küçüğe kilometre, hektometre, dekametre, metre, desimetre, santimetre ve milimetre olarak ifade edilir. Bu ölçülerin birbirlerine çevrilmesi mümkündür. Özelliklede metre ve santimetre birimleri çok kullanılır ve birbirlerine çok çevrilir.

1 Metre Kaç Santimetredir?

Metre birimi m harfi ile, santimetre birimi ise cm harfi ile gösterilir. Bir metre yüz santimetreye eşit olmaktadır. Yani 1 m = 100 cm şeklinde gösterilir.

Kısaca Nasıl Hesaplanır?

Metreyi santimetreye çevirmek için bazı kısa yollar kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de metreden santimetreye çevirirken sayının sonuna iki tane sıfır eklemek, santimetreden metreye çevirirken ise sayının sonundan iki tane sıfır silmektir.