Eğitim 18 Uygulaması Nedir? 18. Madde Hangi Durumlarda Uygulanır?

18 Uygulaması Nedir? 18. Madde Hangi Durumlarda Uygulanır?

03.02.2022 - 13:47 | Son Güncellenme:

18 uygulaması ülkemizde birçok kişi tarafından sıkça araştırılan uygulamalardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından 18 uygulaması ve maddesi merak edilerek araştırılan konular arasındadır. 18 uygulaması nedir? 18.madde hangi durumlarda uygulanır tüm detayları ile sizler için derledik.

18 Uygulaması Nedir 18. Madde Hangi Durumlarda Uygulanır

18 uygulaması imar sınırlarının içinde bulunan ve üzerinde bir yapı olan ya da olmayan arsa, arazi ya da maliklerin rızaları alınmaksızın uygulamaya tabi tutulmasıdır. Mevcut parseller ve adalar imar planında belirtildiği şekilde bu uygulama ile ayrılır ya da birleştirilir.

Haberin Devamı

 18 Uygulaması Nedir?

 18 uygulaması özellikle mülk sahipleri ya da imar işiyle ilgilenen kişiler tarafından merak edilen uygulamalardan biridir. 18 uygulaması ile mevcut olan adalar ya da parseller imar planına göre ayrılır ya da birleştirilir. Bu uygulamada imar sınırları içinde olan üzerinde yapı olan ya da olmayan arazilerin, arsaların rıza alınmaksızın uygulamaya tabi tutulmasıdır. Bu uygulamadaki asıl amaç mevcut alanların imarda belirtildiği şekilde birleştirilmesi ya da ayrılmasıdır.

 18.Madde Hangi Durumlarda Uygulanır?

 18.maddenin uygulanması için bir imar planı olması gerekir. Uygulama belediyeler ya da il özel idaresi tarafından yapılmaktadır. Uygulama sayesinde imar izni ve imar planı bulunan arazi, malik ya da arsalar ayrılmakta ya da birleştirilmektedir. Bu uygulamanın gerçekleşmesi için herhangi bir izne gerek olmadığından rıza alınmaksızın 18.madde uygulamasının yürütülmesi ve imar planının gerçekleştirilmesi mümkün olur.