Eğitim 2015 2. 3. 4. Sınıf BİLSEM Sınav Sonuçları Açıklandı

2015 2. 3. 4. Sınıf BİLSEM Sınav Sonuçları Açıklandı

22.04.2015 - 08:19 | Son Güncellenme:

Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci alımı için yapılan BİLSEM sınav sonuçları açıklandı. BİLSEM sınav sonuçları MEB üzerinden ulaşabilirsiniz. BİLSEM sınav sonuçları sorgulama sayfasına ulaşmak için haberin devamını okuyabilirsiniz.

2015 2. 3. 4. Sınıf BİLSEM Sınav Sonuçları Açıklandı

Ülkemizde, üstün yetenekli çocukların tespit edilerek özel eğitime tabi tutulması için Bilim ve Sanat Merkezi adı altında yeni bir kurum açılmıştır. Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim almak isteyen öğrencilerin ilk olarak BİLSEM sınavına giriş yapması ve geçerli not alması gerekmektedir. Sınavdan geçerli not alan öğrenciler, Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim almaya başlayabilmektedir.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

2015 yılı içerisinde 22 Mart tarihinde yapılan grup tarama sınavı sonuçları, sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, sınav sonuçları da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru ile açıklanan sonuçlara, sınava giren öğrenciler sorgulama yaparak ulaşabilir.

BİLSEM sınav sonuçları için MEB sitesi üzerindeki duyurular kısmında yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Site üzerinden 2015 – 2016 yılı Bilim ve Sanat Merkezleri grup tarama değerlendirme sonuçları başlığı ile yayınlanan BİLSEM sınav sonuçları için T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı (gün, ay ve yıl şeklinde) girmeniz gerekir. Sorgulama sayfasında sizden istenen bilgileri doldurduktan sonra sınav sonucunuz açılacak yeni sayfada yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte, sınavdaki taban puanlar hakkında da açıklama yapıldı. Açıklamaya göre sınavda oluşan taban puanlar şu şekilde oluştu; 2. sınıflar için belirlenen taban puanı 150,00, 3. sınıflar için belirlenen taban puanı 187,50, 4. sınıflar için belirlenen taban puanı 192,00. Belirlenen taban puanları almayı başaran öğrenciler, zihinsel olarak bireysel incelemeye tabi tutulacak. Yapılacak olan değerlendirmeden de geçen öğrenciler, kurum bünyesinde eğitim almaya başlayacak.

Türkiye genelinde yapılan ve 228 bin öğrencinin katıldığı BİLSEM sınavına ilgi diğer yıllara göre daha fazla olurken, yazılı sınavdan ziyade yapılacak olan bireysel sınav daha fazla önem taşıyor. Sınırlı kontenjanının bulunduğu özel eğitim kurumunda, bireysel sınava çağrılan adayların başarılı bir şekilde sınavını vermesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel yetenekli öğrencilerin tespiti amacıyla, 22 Mart Pazar günü yapılan Merkezi Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) grup tarama değerlendirme sonuçları açıklandı.

MEB'in internet sitesinde yer alan duyuruda, 2015-2016 yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) grup tarama değerlendirme sonuçları açıklandı.

Sınava giren öğrenciler, sınav sonuçlarını www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

MEB özel yetenekli öğrencilerin tespiti amacıyla, 22 Mart Pazar günü Türkiye genelinde ilk kez merkezi sınav yapmıştı. Ülke genelinde, aynı anda yapılan merkezi sınava, 228 bin öğrenci katılmıştı.

Merkezi sınav, Türkiye ortalaması üzerinden değerlendirildi. Sınavda, 2. sınıflar için 150 puan ve üzeri, 3. sınıflar için 187,5 puan ve üzeri, 4. sınıflar için de 192 puan ve üzeri değerlendirmeye alındı. Buna göre, 2. sınıflardan 4 bin 295; 3. sınıflardan 4 bin 898; 4. sınıftan da 5 bin 23 öğrenci genel zihinsel yetenekten bireysel incelemeye çağrılacak.

Aday gösterilen resim ve müzik yeteneği için başvuran 80 bin öğrencinin tamamı da bireysel değerlendirmeye alınacak.