Eğitim 2016 KPSS (A) sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS (A) sonuçları ne zaman açıklanacak?

09.06.2016 - 09:32 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçları henüz açıklanmadı. 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen bu sınavda adaylar artık merakla KPSS sonuçlarını beklemektedir. KPSS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar bu puanlar ile devlet kurumları için atama tercihleri yapabilirler.

2016 KPSS (A) sonuçları ne zaman açıklanacak

Eğitim öğretim hayatı günümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Eğitim öğretim alanı bir ülkenin gelişmesini ve gelişebilirliğini doğrudan etkilemektedir. Eğitim hayatımızın bir durağı da lisedir ve lise hayatımız 4 yıl sürmektedir. Aldığımız bu 4 yıllık eğitim bizi üniversiteye hazırlamak içindir. Ve bu 4 yıllık lise hayatımızın sonunda üniversite sınavına gireriz. Üniversite sınavı iki aşamalı olup, birinci aşamayı geçen adaylar için ikinci sınava giriş imkanı vardır. Eğer birinci sınavda baraj puanı denilen ham puanı geçemezseniz, sınavın ikinci aşamasına girebilmeniz mümkün olmayacaktır. Ancak meslek lisesi mezunu adaylarımız ve buna benzer liselerden mezun adaylar için birinci sınava girmek yeterli olacaktır. Genellikle 2 yıldan oluşan bölümlere giriş yapabilmektedirler. Liseden sonra girdiğimiz sınavın sonucu ile kendimize uygun bir üniversiteye yerleşiriz. Üniversiteden mezun olduktan sonra veya bitirmeden girebileceğimiz bir sınav daha vardır. KPSS adı verilen bu sınav için üniversiteden mezun olma şartı aranmamaktadır. Ancak iş başvurularında diploma istenecektir.
KPSS yani açılımı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı devlet dairelerinde bulunan kadro açıklıklarını gidermek için yapılan bir sınavdır. Sınava girmek için belirtmiş olduğumuz gibi üniversite bitirmenize gerek yoktur. Ancak liseden mutlaka mezun olmuş olmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı


KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkle bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?
Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvuru yapmanızın üç yolu bulunmaktadır. Bunlardan ilki internet üzerinden yapılmaktadır. İkincisi başvuru merkezlerinden ve üçüncüsü ise posta yoluyla başvuru yapmaktır. ÖSYM resmi sitesinden konu ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.


ÖSYM resmi sistemi aynı zamanda sınav sonuçlarının açıklandığı sistemdir. ÖSYM sonuç sayfasına girdiğinizde KPSS ile ilgili olan bölüme T.C. kimlik numaranızı yazarak sınav sonucunuzu görebilirsiniz. Yazımızın devamında KPSS ile ilgili sizler için genel bir tablo oluşturmuş bulunmaktayız. Bu tablo üzerinden KPSS sınavına kimlerin girebileceğiniz ve girilen bölümlerin bilgilerini görebilirsiniz. Tablo kısa bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

2016 KPSS (A) sonuçları ne zaman açıklanacak

2016 KPSS (A) sonuçları ne zaman açıklanacak

ÖSYM sistemi üzerinde giriş yapabilmek için sistem üzerinde kayıtlı olmanız gerekmektedir. Sistem üzerinde girişinizi T.C. kimlik numaranızı ve sisteme kayıtlı olduğunuz şifrenizi giriş bölümüne yazarak yapabilirsiniz. Sistem girişinizi yaptıktan sonra öğrenci menüsünden KPSS ile ilgili gerekli bilgilere ulaşabilir ve bu sınav üzerinde geçmiş yıllarındaki yapılmış olan sınav sorularına ulaşabilirsiniz. KPSS sınavı ve diğer sınav bilgilerine de yine ÖSYM sisteminden ulaşabilirsiniz.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanıyor?
22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 09:30’da gerçekleştirilen KPSS sınavından sonra adaylar merakla sıanv sonuçlarını beklemektedir. KPSS sınav sonuçları sınavın üzerinden yaklaşık 3 hafta geçmesine rağmen açıklanmadı. KPSS sınav soruları sınavdan hemen sonra açıklansa da sınav sonuçlarının açıklanması zaman almaktadır. ÖSYM tarafından açıklanacak olan KPSS sonuçları yine bu kuruma ait resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek.