Eğitim 2016 KPSS sonuçları için yeni tarih!

2016 KPSS sonuçları için yeni tarih!

29.06.2016 - 10:24 | Son Güncellenme:

ÖSYM’den KPSS sonuçları ile son dakika açıklaması geldi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması ertelendi. Yapılan erteleme ile binlerce devlet memuru adayının ÖSYM’nin yapacağı 2016 KPSS sonuçları açıklamasını ne zaman öğreneceği ise haberimizde yanıt buluyor.

2016 KPSS sonuçları için yeni tarih

ÖSYM tarafından 22 nisan tarihinde yapılan 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için binlerce memur adayının sonuç açıklaması heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Türkiye genelindeki binlerce yeni lisans düzeyi mezunu veya mezuniyeti garanti olan memur adaylarının katıldığı 22 nisan tarihindeki KPSS için ÖSYM’den yapılacak 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile de binlere memur adayının heyecanı katlanarak arttı.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geçtiğimi hafta içerisinde gerçekleştirilen son dakika açıklaması zaten 9 haziranda açıklanması beklenirken, açıklanmayan 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının ileri bir tarihe ertelendiği kamuoyuna duyuruldu. Binlere memur adayının meraklı bekleyişini daha da ileri bir tarihe atayan ÖSYM’nin bu açıklamasına göre memur adayları 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasını öğrenebilmek için Ramazan Bayramı sonrasını beklemek durumunda kaldı. Çünkü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantı kapsamında 2016 memur alımı başvuruları ile tarih çakışması yaşayan 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı açıklamasının ileri bir tarihe ertelenmesi kararı alındı.

Bu karar kapsamında 2016 Lisans KPSS’ye katılan binlerce memur adayı 2016 KPSS sonuçları açıklamasını 2016 memur alımlarının ve yerleşiminin tamamlanmasından sonra Ramazan Bayramı ertesinde 14 temmuz tarihinde öğrenebilecek. 14 temmuz 2016 tarihine ertelenen 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç açıklamaları bu tarihte yapılır, yapılmaz elektronik ortam üzerinden öğrenilebilecek. Zaten son yıllarda daha teknolojik bir sistem yapısını kullanmaya başlayan ÖSYM tarafından hiçbir sınavı veya başvuru sonucu için ikamet adresine posta ile bildirim gerçekleştirilmiyor. Adaylar sonuç açıklamalarını elektronik ortam üzerinde yer alan ÖSYM’nin resmi ‘Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ üzerinden T.C. kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresi ile sisteme giriş yaparak öğrenebiliyor. Bu kapsamda ÖSYM tarafından 14 temmuz’da yapılacak 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması da açıklanır, açıklanmaz elektronik ortam üzerinde memur adayları tarafından ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ ekranı üzeriden ‘T.C. kimlik numaraları’ ve ‘ÖSYM aday şifreleri’ ile öğrenilebilecek.

Lisans eğitimi almış veya lisans eğitimini tamamlaması kesin olan vatandaşlar lisans düzeyde KPSS’ye katılabilme hakkına sahip olabiliyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yönetim kurulu tarafından alınan karar ile birlikte Türkiye’de binlerce yeni devlet memurunun 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 9 hazirandan 14 temmuz tarihine ertelenmesi kararı alındı. Bu ertelemenin sebebi ise haziran ayı içerisinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen 10 bin personel alımı kapsamında KPSS puanı halen geçerli olan ortaöğretim 2014 KPSS ve lisans 2015 KPSS dahilinde memur adaylarının başvuru işlemlerini tamamlamasının sağlanmasıdır. Bu yüzden geçtiğimiz ay 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan binlerce yeni devlet memur adayı 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasını 14 temmuz tarihinde öğrenebilecek.