Eğitim 22 Mart Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı!

22 Mart Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı!

31.03.2015 - 12:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinde bulunan Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav (MTSAS) duyuruları ekranında ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Sürücü adaylar 22 Mart'ta girdiği Ehliyet sınavının sonuçlarını haberimizde bulunan linkten öğrenebilir.

22 Mart Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı

Sürücü adaylarının girdikleri ehliyet sınavı sonuçları ile 70 puan ve üzeri alan adayların ehliyet alma hakkına sahip olabilmeleri nedeni ile ehliyet adayları için oldukça heyecanlı bir süreç geçiyor. Adaylar, 22 Mart pazar günü yapılan ehliyet sınavına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’nın Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav (MTSAS) duyuruları ekranından ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarına bakabilecekleri gibi ehliyet sınav sonuçlarını sorgulama ekranına da kolay bir şekilde ulaşabilirler...

2015’in 2.ehliyet sınavı 1 gün gecikmeli olarak 22 Mart pazar günü gerçekleştirildi. Şimdi ehliyet adayları için 22 Mart ehliyet sınavı sonuçları heyecanı başladı. Yapılan son ehliyet sınavı sonrası ehliyet soruları ve cevap anahtarı ise kısa sürede açıklandı. Böylelikle ehliyet adayları 22 Mart pazar günü girdikleri 2015’in 2.ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı ile tahmini bir puan hesaplaması yaparak, heyecanlarını az da olsa bastırabilme imkanına sahip olabiliyor.

Sürücü adayları şimdi ise ehliyet sınav sonuçları için MEB'in resmi sitesinde yer alan (MTSAS) duyuruları ekranı gün içerisinde ziyaret ediyor. Bu hafta içerisinde açıklanması beklenen ehliyet sınav sonuçlarını haberimizdeki linkten takip edebilirsiniz...

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!



Günümüzde araç sürücülerinin trafikte yol alabilmeleri için yasal zorunluluk olarak ehliyet sahibi olmaları gerekiyor. Araç sürücülerinin ehliyet alabilmeler için ise Türkiye’de sürücü kursları hizmet veriyor. Her sürücü kursu tarafından yıl genelinde farklı dönemlere yayılarak ehliyet eğitimi veriliyor. Trafik kuralları, araç bilgisi ve araç teknik bilgisi gibi farklı konular üzerine odaklı olan eğitimler ile trafikte araç sürücülerinin daha bilinçli ve daha deneyimli olması amaçlanıyor. Bu kapsamda alınan eğitimler sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ehliyet sınavı yapılıyor.


22 Mart Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı

Haberin Devamı

EHLİYET SINAVI ARTIK YILDA 6 KEZ YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında değişiklik yaptı. 2015 yılı için hazırladığı 'Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu'na göre, yılda 9 kez yapılan ehliyet sınavı sayısı 6'ya indirildi. 2015 yılının ilk ehliyet sınavı 10 Ocak 2015 Cumartesi günü yapıldı, yılın son sınavı ise 12 Aralık 2015 Cumartesi gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü '2015 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı Kılavuzu' hazırladı. Sınav uygulamasıyla ilgili işlemler için Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne, başvuruyla ilgili işlemler ise bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığı'na yapılacak. Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu (MTSK) Modülü ile ilgili işlemleriyle Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Grup Başkanlığı ilgilenecek.

2014 yılında yılda 9 kez yapılan motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınav sayısı bu yıl 6'ya indirildi. Kursiyer, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahip. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, istemesi hâlinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilecek. Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilecek.

Teorik sınavda 2014 yılında yapılan düzenlemelerde herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Ehliyet sınav soru sayısında ve sınav süresinde 2014 yılındaki gibi uygulanacak. Bütün sertifikalar için soru sayısı 50 ve sınav süresi 60 dakika olarak belirlendi. Ehliyet sınavında trafik ve çevre dersinden 27, Araç Tekniği dersinden (Motor) 10'a ve ilk yardımda dersinden 13 soru sorulacak

SINAVA İTİRAZ İÇİN BANKAYA 10 LİRA YATIRILACAK

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı, iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacak. Kursiyerlerin derslere göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilecek. Yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan hesaplama yapılacak. Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılacak. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahip olacak. Sınav sonuçları www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Ehliyet sınavı sorularına, ehliyet sınavı cevap anahtarına ve ehliyet sınavı sonuçlarına yapılacak olan itirazlar internetten yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle yapılabilecek. İtiraz dilekçeyle Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 06500-Teknikokullar/Ankara adresine yapılabilecek. Kursiyerler, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası Başkent/Ankara şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara Merkez şubesi ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. Küçükesat şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatıracak. Alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapılacak. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.

Yazarlar