Eğitim 24 Nisan bugün okullar tatil mi? Nabi Avcı'dan son açıklama

24 Nisan bugün okullar tatil mi? Nabi Avcı'dan son açıklama

22.04.2015 - 09:43 | Son Güncellenme:

24 Nisan tatil mi? Öğrenciler merakla bu soruya yanıt aradı. 23 Nisan tatilinin ardından yapılan 24 Nisan tatiline Nabi Avcı açıklık getirdi. 24 Nisan'da okullar tatil mi? İşte bugün okullar tatil mi sorusunun cevabı..

24 Nisan bugün okullar tatil mi Nabi Avcıdan son açıklama

2014 yılında 24 Nisan günü okul öncesi, ilk okul ve orta okullar şimdiye kadar tatil edilmişti. Gerekçesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılan öğrencilerin, 23 Nisan'ın ertesi günü dinlenmesi olarak gösteriliyordu.

Haberin Devamı

Ancak yönetmelik değişikliğiyle 24 Nisan tatil olmaktan çıkarıldı. 23 Nisan zaten milli bayram olduğu için her sene olduğu gibi bu sene de 23 Nisan'da öğretmenin ek dersi kesilmeyecek.

24 Nisan'da okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili sorulara yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı okulların tatil edilmeyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Eskişehir milletvekili adayları tanıtım toplantısına katılmak için kente giden Avcı, gazetecilerin soruları yanıtladı.

NABİ AVCI KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Avcı, bir gazetecinin " 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ertesi günü tatil olacak mı?" sorusunu,

"Yönetmelik değişikliğinden sonra 23 Nisan tatil, 24 Nisan tatil değil. Öğrenciler, illa 'tatil' diyorsa Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavları vesilesiyle arkasından cumartesi ve pazar geldiği için zaten 5 gün var.

Haberin Devamı

Pek çok ilimizde kar engeli ve hava muhalefeti yüzünden zaman zaman okullarımızı tatil etmek zorunda kaldık. Onu da telafi etmemiz lazım" diye yanıtladı.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN YAZI HATIRLATILDI

26 Temmuz 2014’te Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde resmi tatil günlerinin Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile belirlendiği hatırlatıldı. Yönetmelikte,”Okulların hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatili dışındaki resmi tatil günleri 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile 2012/3073 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan ‘Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’ hükümlerine göre belirlenir ve yıllık çalışma takviminde belirtilir “denildi. Bu takvime göre de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın olduğu gün resmi olarak tatil ancak 24 Nisan tatil değil.