Eğitim 404 Not Found Nedir, Neden Olur? 404 Not Found Hatası Nasıl Düzeltilir?

404 Not Found Nedir, Neden Olur? 404 Not Found Hatası Nasıl Düzeltilir?

20.08.2022 - 02:45 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinde sayfalar üzerinde faaliyet göstermek isteyen kişilerin karşılaştıkları durumlardan biri 404 not found hatasıdır. Bu sayfanın artık hizmet vermediği ya da açılmadığının bir göstergesi olarak da kabul edilmektedir. Çalışan bir sitenin sunucusunun açılmaması veya bir sorun ile karşılaştığını göstermek için 404 not found ifadesi ortaya çıkmaktadır. Pek çok kişi bu durum ile karşılaştığında farklı çözüm yöntemleri aramaktadır. İlk olarak sunucu hatasını incelemek ve düzeltmek gerekir. 404 not found nedir, neden olur ve 404 not found hatası nasıl düzeltilir sizler için ayrıntıları ile derledik.

404 Not Found Nedir, Neden Olur 404 Not Found Hatası Nasıl Düzeltilir

404 hatası genel olarak sunucunun statüsü üzerinden tarayıcı ile arasında problem yaşaması sonucunda oluşmaktadır. Tarayıcının desteklemediği sunucu sayfalarında bu hata ile karşılaşmak mümkündür. Üstelik sunucu siteyi bulmadığı zaman ise yine aynı hatayı ekranda vermektedir. Sayfanın silinmiş olması ya da artık sunucu tarafından desteklenmemesi durumları da aynı şekilde hataya neden olmaktadır.

404 Not Found Nedir ve Neden Olur?

404 not found hatasının pek çok farklı nedeni bulunmaktadır. İlk olarak sayfanın silinmiş ya da sunucusunun değişmiş olması ile bu hata görülmektedir. Sunucunun desteklememesi de bu hatanın oluşum nedenlerinden biridir.

404 Not Found Hatası Nasıl Düzeltilir?

404 not found hatası düzeltmek için web tarayıcısından b sayfayı belirli bir süre silmek ya da kaldırmak gerekmektedir. Ardından sayfa yenilemesi ya da sunucu güncelleme işlemlerinin yapılması hatayı ortadan kaldırmaktadır.