Eğitim 600 kişi eğitimin geleceği için buluştu

600 kişi eğitimin geleceği için buluştu

03.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 7 yıl aradan sonra topladığı 20. Milli Eğitim Şûrası devam ediyor. Eğitimde fırsat eşitliği ana başlığında gerçekleştirilen şûrada dün Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği, Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi ve Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi konularında Özel İhtisas Komisyonu Çalışmaları yapıldı. Bugün de Genel Kurul’a sunulan raporların tavsiye kararları oylanıyor.

600 kişi eğitimin geleceği için buluştu

AYSEL BOZAN YILMAZ - MEB, Şûra için bir platform açmış ve farklı kesimlerden 32 bin 643 görüş toplamıştı. Sonrasında 81 ili temsil edecek şekilde, öğretmen, öğrenci, veli, sendika, üniversitelerin aralarında bulunduğu eğitim paydaşlarının katılımıyla çalıştaylar düzenlendi. Görüşler derlenerek 20. Milli Eğitim Şûrası Hazırlık Belgesi oluşturuldu. 600’ün üzerinde üye, dün özel ihtisas komisyonlarında, rapordaki önerileri oyladı.

Haberin Devamı

Maddeler tek tek tartışıldı

Özel ihtisas komisyonlarında ana başlıklar altında alt başlıklar da yer aldı. Örneğin Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği komisyonunda, Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması, Temel Eğitime Erişimin ve Eğitimde Niteliğin Artırılması, Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi kapsamında Mesleki Eğitimin Genel Yapısının Güçlendirilmesi, Mesleki Eğitimin İtibarının Artırılması başlıkları çerçevesinde öneriler oylandı. Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi başlığında da Öğretmenlerin Mesleki Gelişiminin Desteklenmesi, Öğretmenliğin Statüsünün Artırılması konularında gelen öneriler  ele alındı.