Eğitim Abartma Tozu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Abartma Tozu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 12:06 | Son Güncellenme:

Eskiden yazılan birçok eserin günümüzde hala sevilerek okunduğu gibi yeni yazılan ve popülerliği yakalayan eserler de vardır. İlkokul çağındaki çocuklar için yazılan bu eserler de son derece popüler olarak tercih edilir. İşte, tüm detaylar.

Abartma Tozu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Abartma Tozu kitabı da özellikle 6-8 yaş aralığı çocuklar tarafından rahatlıkla okunabilen başarılı kitaplardandır. Sermin Yaşar tarafından yazılan kitabın anlatım şekli de çocuklar için uygundur.

Haberin Devamı

 Kitap Özeti Oku

 Kitapta yer alan olayların en başı sabahın altısında yaşanmaya başlar. Hiç alışık olmadıkları halde spor ve sağlıklı yaşama hayatlarını adayan ve tüm hayatlarına buna göre yön veren anne ve babalarından anlatıcının kaçmasıyla başlar. Kasabada yer alan ve bir pansiyon işleten babaannesine sığınan anlatıcı, ne yazık ki misafir değil müşteri konumuna geçmiştir. 

 Anlatıcının yengesi ise her ne kadar birçok şeyi dert etmiyor görünse de bir gün küvete aldığı çocuğu yıkamaya başlar. Temizlik hastası durumuna gelecek şekilde kendinden geçerek yıkaması anlatıcı için de korkutucu olur. Kısa bir sürede adeta başkalaşım geçirilmesi ortaya çıkar.

 Anlatıcı, yaşadığı her olayı ben henüz 10 yaşında bir çocuğum gibi sözler söyleyerek izler. Aynı zamanda toplumun giderek daha çok tüketen, daha agresif bir toplum haline gelmesi de ortaya çıkar. Her bölümde toplumda meydana gelen temel sorunların ele alınması ve bunun mizah katılarak yapılması okuyucu çocuklar için özellikle oldukça ilgi çekici olmuştur.

Haberin Devamı

 Konusu

 Abartma Tozu kitabında birçok farklı konuya yer verilir. Ancak asıl anlatılmak istenen toplumdaki sorunlardır. Bunu da mizah yönüyle ele alarak başarılı bir yapıt ortaya çıkar. Tarihin çok eski zamanlarından beri gelen sorunların, günümüzde de hala devam etmesi ele alınır. Kitaptaki olaylar kadar, karakterlerin özellikleri de kitabın konusunu oluşturmada etkilidir.

 Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 160 sayfadan oluşan Sermin Yaşar'ın bu kitabının ana karakterleri ise şu şekildedir

Anlatıcı: kitabın anlatıcısı ve başkarakteri.

Kilolu olan karakterler: Anlatıcının annesi ve babası.

Ahsen: Anlatıcının teyzesi.

Fikriye: Anlatıcının yengesi.

Tevfik Kılıkırkyarar: Müfettiş

Seval Çokal: Alışverişkolik.

Sevgi: Aile tutkunu olan kişi.

Kasım: k harfini söyleyemeyen kişi.

Babaanne: Anlatıcının açgözlü babaannesi.

 Bu temel karakterler birçok konuya ve soruna değinmeyi başaran kitap, yetişkinlerden de tam puan almıştır. Her bir karakterin aslında toplumda sık rastlanan bazı sorunları simgeliyor oluşu, karakterlerin de önemine dikkat çeker. Çocuklar tarafından oldukça ilgi çeken ve sevilen bu eser, herkesin son derece memnun kaldığı çocuk eserlerinden biri olarak bilinir.