Eğitim Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınav giriş yerleri açıklandı!

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınav giriş yerleri açıklandı!

02.06.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) 2016 final sınavı giriş yerleri açıklandı. Haftasonu sınavlara girecek olan öğrenciler AÖF sınav giriş yerlerini internetten öğrenebilirler. Yazımızdan yardım alarak AÖF sınav giriş yerlerinizi öğrenmek mümkündür.

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınav giriş yerleri açıklandı

Eğitim öğretim artık günümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Yaşadığımız ülkede eğitim ve öğretim alanında her geçtiğimiz gün değişiklikler ve de yenilikler yapılmaktadır. Bu değişim ve yeniliklerin genel olarak amacı sınava girecek olan adayların daha rahat etmeleri ve de daha iyi bir eğitim alabilmeleri içindir. Öğrencilere kolaylık sağlamak amacı ile yapılmakta olan bu uygulamalardan bir tanesi de AÖF'dir. AÖF yani açılı olan Açık Öğretim Fakültesi hakkında bu haberimizde sizler için AÖF sınavının ne olduğu hakkında ve de ne işe yaradığının yanında AÖF sınav giriş yerlerine nasıl ulaşabileceğiniz hakkında detaylı olarak bilgiler vermiş bulunmaktayız. AÖF yani açılı Açık Öğretim Fakültesi kuruluş amacı ile uzakta eğitim sağlamayı amaçlar.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Uzaktan eğitim yani üniversitelerin açık öğretim programlarına kayıtlı olan öğrencilerin devam zorunluluğu olmadan sadece bölüm içerisinde sınavlara girerek bölümü tamamlaması uygulamasıdır. Günümüzde bu uygulama neticesinde üniversiten mezun olan öğrenci sayısı oldukça çoğalmıştır. Açık Öğretim Fakültesine (AÖF) girmek isteyen öğrenciler için ilk olarak liseden mezun olmuş olup üniversite sınavlarına girerek yerleşmeleri mümkün olacaktır. Bu üniversite sınavları iki aşamalı olarak uygulanmaktadır. Bu iki aşama YGS ve LYS'dir. Bu sınavlara girerek AÖF'e kayıt olabilirsiniz. Bu sınavlarda almış olduğunuz puanlar ile tercih yapacağınız bölümlere Açık Öğretim Fakültesi (aöf) bölümlerinden herhangi bir tanesini yazabilirsiniz. Tercih zamanı sırasında yazmak istediğiniz Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) olan bölümü yazarak başvurmuş olacaksınız. Başvurunuzu yaptıktan sonra açıklanacak olan tercihlerde eğer AÖF kabul edilmiş iseniz bu uygulamadan yararlanmış olacaksınız. Kayıt yaptırıp AÖF'deki eğitim ve öğretim hayatınızı bu şekilde başlayabilirsiniz. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ile normal üniversite okuyan öğrenciler arasında hiç bir şekilde farklılık bulunmamaktadır. Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri de aynı sosyal haklardan kolay bir şekilde yararlanma imkanı bulabilirsiniz. Açık öğretim sisteminin çok fazla bilinmeyen bir yanı bulunmaktadır. Bu yanı ile Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri için Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesinin belirlemiş olduğu il ve üniversitelerde katılım zorunluluğu olmayan dersler verilmektedir. Bu sınavlar ile başarısına göre bir üst sınıflara geçebilir ya da geçememektedir. Ama Açık Öğretim Fakültesi son senelerde kredili sisteme geçiş yapmıştır. Geçilmekte olan bu kredili sistemde okunan yıl bahar ve de güz olmak üzere iki döneme ayrılmış durumdadır. Ayrılmakta olan bu bölümlerin her döneminde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır. Bütünleme sınavı ise kredili sisteme dahil olmamaktadır. Açık Öğretim Fakültesine (AÖF) girmek isteyen öğrenciler haberimizin başında bahsetmiş olduğumuz üniversite sınavlarına girmeniz gerekmektedir. AÖF ait bütün bilgileri, sınav tarihleri veya sınav sonuçları öğrenebilmeniz için AÖF resmi sitesine giriş yapabilirsiniz. Bu site sayesinde AÖF ile ilgili tüm bilgilere ulaşmanız mümkün olacaktır.

Yazarlar