Eğitim Akrobatik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Akrobatik Hareket Örnekleri Nelerdir?

Akrobatik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Akrobatik Hareket Örnekleri Nelerdir?

19.06.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Türkçede yerleşik olarak kullanılan sözcüklerden biri akrobatik kelimesidir. Özellikle televizyon ya da internet üzerinden çok sık karşılaşılan bir sözcük olduğunu ifade etmek mümkün. Peki, akrobatik ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Akrobatik hareket örnekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Akrobatik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Akrobatik Hareket Örnekleri Nelerdir

Kökeni Fransızca olan akrobatik kelimesi akrobasi üzerinden ele alınır. Hem belli bir meslek üzerinden değerlendirilir hem de günlük yaşamda herhangi bir kişi ya da eşyaya ithaf edilebilir.

Haberin Devamı

 Akrobatik TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman akrobatik kelimesi belli bir anlam taşımaktadır.

 - Cambazlık ile ilgili olan

 Genel olarak bu anlamı üzerinden cümle içerisinde ya da tek başına kullanılabilir. Daha etkin şekilde bu kelimeyi anlatmak gerekirse, akrobasi ya da esnek bir yapı şeklinde ifade edilebilir. Bu esneklik yetenekli ve becerikli bir yapı üzerinden planlı şekilde gerçekleştirilmiş görüntüdür. Günümüzde bu konuda hem amatör hem de profesyonel açıdan yetenekli olan birçok akrobatik insan bulunuyor.

 Akrobatik Hareket Örnekleri Nelerdir?

 Esnek bir yapı altında akrabası ile ilgilenen birçok kişi bulunmaktadır. Bu bağlamda birbirinden farklı görüntü eşliğinde akrobatik hareketler bulunur.

Haberin Devamı

 - Öne takla

 - Kartal

 - Spakat

 - Vücut tutuşu

 - Amut

 - Atlama masasında überşlak

 - Flik flak hareketi

 - Kartvil

 - Tek ayak üzerinde dönüş hareketi

 - Spakat sıçraması

 - Barda sallantı

 Bu şekilde yukarıda verildiği gibi birçok farklı akrobatik hareket bulunmaktadır. Bu hareketler kendi içerisinde farklı özellikleri ve planlı şekilde yapılış etkisine sahiptir. Özellikle Olimpiyatlar eşliğinde minder ile beraber buz üzerinde yapılan hareketler olduğunu ifade etmek mümkün. Farklı sportif dallar eşliğinde bu akrobatik hareketler, birçok organizasyon kapsamında değerlendirilir. Aynı zamanda spor dalları üzerinden en önemli yapılar içerisinde yer aldığını söylemek mümkün.