Eğitim Alacakaranlık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Alacakaranlık Hangi Saatlerde Olur?

Alacakaranlık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Alacakaranlık Hangi Saatlerde Olur?

23.10.2021 - 12:08 | Son Güncellenme:

Gökyüzü durumunu anlatabilmek için birçok kelime kullanılmaktadır. Gökyüzünün durumunu anlatan kelimelerin birçoğu oldukça açık anlamlı kelimelerken bazılarını anlamak zor olabilmektedir. Gökyüzü için kullanılan kelimelerden bir tanesi de alacakaranlık kelimesidir. Alacakaranlık kelimesi bilinen bir kelime olsa da bilmeyen insanlarda mevcuttur. Alacakaranlık ne demek? Alacakaranlık kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir tüm detayları ile derledik.

Alacakaranlık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Alacakaranlık Hangi Saatlerde Olur

 Alacakaranlık kelimesinin anlamı yarı karanlık veya akşam karanlığı olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Alacakaranlık Nedir? 

 Alacakaranlık güneşin doğmasından önce veya batmasından sonra oluşan gökyüzü rengi olarak bilinmektedir. Alacakaranlık mevsimlere göre süresi kısalıp uzayabilmektedir. Alacakaranlık için güneşin doğmasında az önceki yarı aydınlık veya güneşin batmasından az sonraki yarı aydınlık denmektedir.

 Alacakaranlık TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Alacakaranlık kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında herhangi bir sonuç çıkmamaktadır. Alacakaranlık kelimesin TDK sözlüğüne göre yazımı alaca karanlık olarak verilmektedir. Alaca karanlık ismi TDK sözlüğünde aratıldığında tek bir anlam çıkmaktadır. Alaca karanlık isminin anlamı TDK sözlüğünde güneş doğmadan önceki veya battıktan hemen sonraki aydınlık, yarı karanlık ve akşam karanlığı olarak verilmiştir.