Eğitim ALES sınav soruları ne zaman açıklanacak?

ALES sınav soruları ne zaman açıklanacak?

24.11.2015 - 21:27 | Son Güncellenme:

ALES sınav soruları henüz açıklanmadı. Birkaç gün içinde açıklanacağı tahmin edilen ALES soruları ve cevaplarına ÖSYM resmi internet adresinden ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALES sınav soruları ne zaman açıklanacak

Hızla büyüyen bir internet sistemi içerisinde yaşamaktayız. Ülkemizde dünya çağında olan bu değişim ve gelişimleri yakından takip etmekte ve bu gelişmeleri ülkemizde ki uygulamalara uyarlamıştır. Gün geçtikçe artarak çoğalan internet teknolojisi kapsamına birçok işlem dâhil olmaktadır. Bu işlemlere örnek verecek olursak bu çaptaki yelpaze oldukça geniştir. Bu yıl lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler kayıtlarını internetten gerçekleştirmiştir. Buradan tutun hastaneden muayene sırası almaya kadar aklınıza gelen pek çok işlemi online internet sistemi üzerinden halletmeniz mümkündür. İnternetin kullanım alanı ve interneti kullanan birey sayısı oldukça çok artış göstermiş durumdadır. Şöyle bir dışarı çıkıp baktığımızda karşılaşacağız ki hemen hemen her vatandaşın ellerinde birer telefon vardır. Üstelik bu telefonların hepsi ile internete erişim sağlamak oldukça kolaydır. Her zaman her yerde yalnızca internete erişim sağladığınız takdirde internetten istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. İleri teknolojik gelişmeler hayatımızın her evresinde işlerimizi kolaylaştırmaya devam etmektedir. Gerek pratikliği ile gerek de hızlılığı ile internet hemen hemen her alanda kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ALES SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

olabilecek adaylar ile mezun olmuş olan adaylar akademik kariyerleri için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavına girebilmektedirler. Üniversitelerde araştırma görevlisi olmak ve okulda kalmak için, okutman, uzman ve eğitim görevlisi kadrolarında çalışabilmek için bu sınava girmeleri gerekir. Lisans ve doktora yapmak isteyen adaylar ALES sınavına katılmak zorunluluğundadırlar. Sonbahar Dönemi sınav saati 9.30’da başlamış ve tam 150 dakika içerisinde adaylar 160 soruyu yanıtlamışlardır. Sınavda başarılı olabilmeleri için ise bu 160 sorudan en az 120 sine doğru yanıt vermiş olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bu sınavın sonuçlarını artık internet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile ALES sınavının sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Artık geçmiş dönemlerde olduğu gibi girmiş olduğumuz sınavlar gibi sınava girdikten aylar sonra sonuçlar açıklanmamaktadır. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde açıklanmaya başlanmıştır. Bizlerde internete erişim sağlayabildiğimiz hemen hemen her türlü ortamda bu girmiş olduğumuz sınavın sonuçlarını öğrenebiliriz.

İster evde, ister yolda, ister de okulda olalım bu hiç fark etmez. Sonuçların açıklanacağı zaman internete erişim sağladığımız takdirde çok büyük kolaylıkla almış olduğumuz puanlara ulaşabiliriz. Mobil araçlığı ile artık akıllı telefonlarınız ile de ÖSYM sisteminin ana sayfasına giriş yapmalısınız. Sonrasında T.C. kimlik numaranız ve Y.V numaranız ile sisteme giriş yapmak için daha önceden edinmiş olduğunuz şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sonuçların ne zaman açıklanacak olduğunu da yine aynı şekilde internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bu yüzden internet sayfasını sık sık takip etmekte büyük fayda vardır. Sınavdan almış oldukları puanlar internet sistemi üzerinden, Türkçe ve İngilizce olarak olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları bulunacaktır.