Eğitim Amok Koşucusu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Amok Koşucusu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

11.04.2023 - 09:49 | Son Güncellenme:

Amok koşucusu, doktor Amok'un yardıma ihtiyacı olan, kendi karmaşık duygularına hapsolmuş bir adamın hikayesidir. Stefan Zweig’in Amok Koşucusu adlı kitapta altı kısa hikayelerden oluşmaktadır. Hikaye Hollanda Doğu Hint Adaları'nda, Maugham'dan tanıdığımız bir sömürge dünyasında geçmektedir. İşte, tüm detaylar.

Amok Koşucusu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Amok koşucusu, yok etme isteğinden yol olma isteğine savrulan tüm hayatları konu almaktadır.

Haberin Devamı

 Amok Koşucusu okuyucuları, kişilik sorunlarının çözümlerine, beklenmedik sonlara, trajik olaylara alışmaktadır. 

 Amok Koşucusu - Kitap Özeti Oku

 Hollanda Doğu Hint Adaları'nda görev yapan bir doktor, dara düştüğünü kabul eden çok zengin bir kadının yardım talebiyle geri döner. Kitaptaki kadın kibirli ve hesapçı tavırlara karşı büyük bir öfkeye kapılmaktadır. Aynı zamanda çok gururlu bir kadın olmaktadır.

 Doktor, kısa zamanda pişmanlığa kapılan kadına yardım etmeyi takıntı haline getirir. Kitap, Napoli Limanı'ndan başlayarak, Oceania’ya kadar yolculuk yapan bir gemide gerçekleşen olayları ele almaktadır. Kitap bu olay öncesinde gemi ile yolculuk yapan birisinin yaşadıklarını anlatmaktadır. 

 Konusu

 Bir gemi yolculuğuna başlayan doktorun yanına zengin ve asil bir kadın gelir. Kadın doktora kocasından olmayan bir bebeği taşıdığını ve aldırmak istediğini söyler. Doktor bu durumu kabul etmez. Kadın ona ihtiyacı olmadığını söyleyerek doktora bağırır. Kadından çok etkilenen doktor zamanda ona aşık olur.

Haberin Devamı

 Kadını her yerde arar ve ona yardım etmek istediğini söyler. Fakat kadın bu durumu kabul etmez. Kadın kötü ve ucuz bir yerde kürtaj olur. Sonrasında enfeksiyon kapar. Doktor kadın ölmeden son anda ona yetişir. Kasın doktordan sırrını saklamasını ister.

 Kadın öldükten sonra kocası şüphelenir ve kadının cesedinde otopsi yapılmasını ister. Gemi ile cesedi Avrupa'ya gönderir. Doktor da bu durumda kadının cesedini kaçırmak ister ve gemiye biner. Doktor kendini bu durumda Amok koşucusuna benzetir.

 Zamanında bir adam önüne gelen tüm engelleri devirip, koşar ve karşına çıkan herkesi öldürür. Şehirdeki insanlar da adama Amor ismini takar. Deli anlamına gelen bu isim doktor için de uygundur. Kadının peşinde Amok gibi koşan doktor tabut ile birlikte denizin derinliklerinde boğulur. 

 Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 Kitapta 6 farklı kısa hikaye yer almaktadır. Bütün hikayelerde dram ve de çökmüş hayatlar anlatılmaktadır. Bunalımlı olan insanların ruh halleri tüm ayrıntıları ile okuyucuya aktarılmaktadır. Kitabın genelinde bir tek karakter yer almaktadır. Aynı zamanda kitap içeriğinde pek çok farklı yan karakterde yer almaktadır. Kitap 6 farklı hikayeden oluşmaktadır. Amok koşucusunun 64 sayfa olduğu bilinmektedir.