Eğitim Andız Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Andız Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

30.08.2021 - 16:41 | Son Güncellenme:

Ülkemizin birçok yerinde farklı çeşitte ağaçlar bulunmaktadır. Ağaçlar insanlık için en önemli canlılardan bir tanesidir. Ağaç türleri değiştikçe insanlığa olan faydası da değişmektedir. Önemli ağaçlar arasında andız ağacı da bulunmaktadır. Andız ağacı nedir? Andız ağacı nerede yetişir? Andız ağacı özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Andız Ağacı Nerede Yetişir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Andız ağacı 800-1700 metrede bulunan değerli bir ağaçtır.

Andız Ağacı Nedir?

Servigiller familyasının içinde yer alan andız ağacı adından da anlaşıldığı üzere bir ağaç türüdür. Andız ağacı belli bölgelerde bulunmaktadır. Andız ağacı farklı alanlarda kullanılmaktadır. Andız ağacı halk arasında sağlık için kullanılmaktadır.

Andız Ağacı Nerede Yetişir?

Andız ağaçları türleri gereğince yüksek konumlarda yetişmektedir. Ülkemizde Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Andız ağaçları 800 ile 1700 metre yükseklikteki yerlerde bulunabilmektedir. Andız ağaçları sınırlı alanlarda bulunmaktadır. Andız ağaçları kendi doğalarında yetiştiklerinde oldukça verimli olmaktadır.

Andız Ağacı Özellikleri Nelerdir?

Andız ağacı her ürünü ile oldukça değerli bir ağaçtır. Andız ağaçları ortalama olarak 15-20 metreye ulaşabilmektedir. Belli bölgelerde yetişse de Türkiye de fazlaca bulunmaktadır. Andız ağacından mobilyalar elde edilebilmektedir. Andız ağacından pekmez ve kozalaklarından tespih yapılmaktadır. Andız ağacı Türkiye’nin farklı bölgelerinde sağlık için kullanılmaktadır. Andız pekmezinin insan vücuduna birden fazla yararı bulunmaktadır. Andız pekmezi kalp damar tıkanıklığına karşı yardımcı olur, bronşite iyi gelir, bağırsak temizleyicidir, anti bakteriyel ve gaz şikayetlerine iyi gelmektedir.

 

Yazarlar