Eğitim Aragonit Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

Aragonit Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

10.01.2022 - 14:59 | Son Güncellenme:

Aragonit taşı, kırılgan ve işlenmesi zor bir taş olarak bilinir. Dünyanın belli yerlerinde çıkarılan bu taş, pek çok özelliğe sahiptir. Ayrıca şifa verdiğine de inanılır. Bu nedenle ​​​​​değerli taşlar arasında yer alır. Peki, aragonit taşı nedir? Ne işe yarar? Faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Aragonit Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir

Aragonit taşı, görünüş olarak sert ve dayanıklı gibi görünse de aslında oldukça kırılgan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kolay zedelenebilir. Özellikle takı olarak kullanmak isteyen kişilerin çok dikkatli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Aragonit Taşı Nedir?

Dünyanın belli coğrafyalarında çıkarılan aragonit taşı, genel olarak takı yapımında kullanılır. Doğada kahverengi, yeşil, sarı, mavi, beyaz ve altın sarısı renklerinde bulunur. Aragonit taşı, çok uzun ömürlüdür ve yaklaşık olarak 2,7 milyar yaşında olduğu bilinmektedir.

Aragonit Taşı ne İşe Yarar? Özellikleri Nelerdir? 

Aragonit taşının birçok özelliği ve faydası vardır. Bilinen en önemli ve güçlü faydaları ise kişisel gelişim üzerinedir. Bu alanda 60 farklı türde iyileştirici gücünün olduğu sanılmaktadır. Özellikle disiplin eksikliği çeken kişiler ve konsantrasyon bozuklukları yaşayanlar üzerinde oldukça etkili bir taş olmaktadır.

Aragonit taşı, aynı zamanda duygusal olarak da bedeni dengede tutmaktadır. Bu taşın en önemli özellikleri arasında; kişiye fiziksel ve psikolojik olarak olumlu etkileri olması yer almaktadır. Tüm bunların dışında aragonit taşının bir de ateş düşürücü özelliği de bilinmektedir. Aşırı sinirlilik halini, iltihabı ve gerginliği önemli ölçüde azaltır. Çok çalışıp aşırı yorgunluk hisseden kişilere de canlılık hissi verdiği bilinenler arasındadır.

Haberin Devamı

Aragonit Taşının Faydaları

Aragonit taşının bilinen birçok önemli faydası vardır. Bunlardan en önemlileri arasında kemik hastalıkları rahatsızlıklarında oldukça fayda sağlaması bulunmaktadır. Kırılmış kemiklerin iyileşmesini hızlandırır. Kas ve sinir spazmlarında oldukça etkilidir. Ayrıca ateş düşürücü özelliği vardır. Saç dökülmesi tedavisi için kullanılır. Vücuttaki iltihabı da azaltır. Soğuk algınlığında iyileştirici özelliği vardır. Ayrıca Aragonit taşının, para, bolluk ve haneye sevgi getirdiğine inanılır.