Eğitim Artizan Ne Demek? Yiyeceklerde Artizan Ne Anlama Gelir?

Artizan Ne Demek? Yiyeceklerde Artizan Ne Anlama Gelir?

26.03.2021 - 13:16 | Son Güncellenme:

Son yıllarda sıklıkla duyduğumuz kelimelerden biri olan artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkar hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır. Bununla birlikte evde kendi imkanlarıyla egzotik ve farklı yemekler hazırlayan kişilere de artizan denir. Artizan ne demek? Yiyeceklerde artizan ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Artizan Ne Demek Yiyeceklerde Artizan Ne Anlama Gelir

 Artizan kelimesi Fransızca kökenli artist sözcüğünden türetilmiştir. Artist sözcüğü de sanatçı ve zanaatkar anlamına gelir. 

Haberin Devamı

 Artizan Ne Demek? 

 Geleneksel yöntemler kullanarak ve tamamen doğal bir şekilde yemek pişiren kişilere artizan denir. Bu terim önceleri sadece fırıncılar için kullanılırdı. Günümüzde ise kahve ve tatlılar da dahil olmak üzere doğal bir şekilde hazırlanan birçok yiyecek ve içecek artizan olarak tanımlanmaktadır. 

 Yiyeceklerde Artizan Ne Alama Gelir? 

 Türk mutfağında yaygın olan deyişlerden biri el emeği göz nurudur. Artizan olarak nitelendirilen kişiler ikram ettiği ya da satışa çıkardığı yemekleri saatler boyunca yoğun emekler vererek hazırlar. Pişirdiği yemeklerde el emeği olduğu için makinelerde hazırlanan hazır gıdalara oranla çok daha lezzetlidir.