Eğitim Asteroid Ne Demek? Asteroid Kuşağı Ve Astreroid Çarpması Ne Anlama Gelir?

Asteroid Ne Demek? Asteroid Kuşağı Ve Astreroid Çarpması Ne Anlama Gelir?

10.03.2021 - 04:38 | Son Güncellenme:

Asteroid kelimesi genel anlamı ile merak edilen kelime türleri arasında yer alıyor. Bu kelimenin ne anlama geldiği ve bununla beraber asteroid kuşağı gibi kelimelerinde ortaya çıkması kelimenin bir tık daha ön plana çıkmasına yol açıyor. Asteroid uzay ve evren konulu metinlerde sık sık karşılaşılan bir kelime olduğu için asteroid çarpması gibi cümlelerle de sık sık karşılaşmak mümkün. Asteroid nedir, asteroid çarpması ve asteroid kuşağı ne anlama gelir sorularının yanıtlarını sizin için derledik.

Asteroid Ne Demek Asteroid Kuşağı Ve Astreroid Çarpması Ne Anlama Gelir


Asteroid güneş sisteminde gezegenler arasında yer alan büyük çoğunlukla gezegenlerden çok daha küçük olan gökcisimleri olarak tanımlanıyor. Yörüngeleri genellikle Mars ve Jüpiter gezegenleri arasında kalıyor. Asteroid kuşağı ise asteroid yörüngelerinin en yoğun olduğu güneş sistemi bölgesi olarak biliniyor.

Asteroid Çarpması Ne Anlama Gelir?

Dünya ile veya başka bir gezegenle olan çarpışmaya asteroid çarpması adı veriliyor. Genel olarak asteroid çarpması gök cisimlerinin gezegenlere çarpması sonucu ortaya çıkan bir olay olarak öne çıkıyor. Asteroid kuşağına yakın olan gezegenlerin bu olayı yaşama olasılığı diğer gezegenlere kıyasla çok daha yüksektir.