Eğitim Astrofizik Nedir? Astrofizikçiler Neleri İnceler?

Astrofizik Nedir? Astrofizikçiler Neleri İnceler?

06.04.2021 - 16:47 | Son Güncellenme:

Yeryüzünde birbirinden farklı bilim dalları bulunur. Özellikle evrendeki gezegen ve galaksilerin de incelenmesi için çeşitli bilim dallarına ihtiyaç duyulmaktadır. Astrofizik tam da bu noktada ortaya çıkar. Astrofizik nedir? Astrofizikçiler neleri inceler? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Astrofizik Nedir Astrofizikçiler Neleri İnceler

Astrofizik genel olarak evrendeki gezegen, yıldız ve galaksilerin doğum, yaşam ile ölüm durumlarını açıklamak için gereken fizik ve kimya yasalarının kullanıldığı bir bilim dalıdır.

Haberin Devamı

Astrofizik Nedir?

Bazı bilim dalları oldukça merak uyandırır. Alanları bakımından bazıları birbirine çok benzer özellikler taşır. Astrofizik ve kozmoloji de birbirine çok benzeyen bazen karıştırılan bilim dalları arasında yer almaktadır.

Asrofizik ise gezegen, galaksi ve yıldızlar gibi nesnelerin doğum, yaşam ve ölüm durumlarını açıklamak için kimya ile fizik yasalarının kullanıldığı bir bilim dalıdır. Astrofizik genel olarak evrende yer alan orta boy cisimlerin fiziksel teorilerini oluşturan bir bilim dalıdır. Kozmoloji ise astrofizikten ayrı olarak büyük oluşumlar için evreni bir bütün olarak ele almaktadır. Astrofizik sayesinde dünyadan çok uzakta olan gezegen ve cisimler keşfedilir.

Astrofizikçiler Neleri İnceler?

Haberin Devamı

Astrofizik genellikle evrende orta boyda yer alan gezegen, yıldız, galaksi ve diğer nesnelerin doğumu, yaşayışı ve ölümünü inceler. Yapılan incelemelerde ise fizik ve kimya yasaları kullanılmaktadır. Astrofizikçiler evreni ve insanın evrendeki yerini anlamaya çalışır. Özellikle NASA'daki Astrofizikçiler evrendeki hareketliliği inceler.

Astrofizikçilerin hedefi evrenin nasıl çalıştığı ve nasıl oluşup genişlemeye başladığının bilinmesidir. Astrofizikçiler genellikle yıldızların etrafında bulunan gezegenlerde hayat olup olmadığını incelerler. Astrofizikçiler çalışmaları kapsamında evrenin nasıl çalıştığı, insanların evrendeki varlığı ve evrende yalnız olunup olunmadığı ile ilgili çalışmaları da yapabilirler.

Astrofizikçiler tarafından yıldızların yaş hesaplamaları da yapılmaktadır. Astrofizik genel olarak yıldız fiziği olarak adlandırılmaktadır. Gezegenler ve yıldızlardaki yaşamsal süreçler astrofizikçilerin çalışmalarının temelini oluşturmaktadır.