Eğitim Att Nedir, Açılımı Ne Demek? Acil Tıp Teknisyeni Ne İş Yapar?

Att Nedir, Açılımı Ne Demek? Acil Tıp Teknisyeni Ne İş Yapar?

13.04.2022 - 16:25 | Son Güncellenme:

Sağlık sektörü açısından öne çıkması ile beraber ATT önemli bir yer taşır. Peki, ATT nedir, açılımı ne demek? Acil Tıp Teknisyeni ne iş yapar detayları ile derledik.

Att Nedir, Açılımı Ne Demek Acil Tıp Teknisyeni Ne İş Yapar

 Son dönemlerde en çok merak edilen kısaltmalar içerisinde ATT geliyor. Aynı zamanda sağlık sektörü üzerinde önemli bir meslek grubu olduğunu ifade etmek mümkündür.

Haberin Devamı

 ATT Nedir, Açılımı Ne Demek?

 ATT açılım üzerinden ele alındığı zaman acil tıp teknisyeni olarak ifade edilir. Aynı zamanda paramedik olarak da bilindiğini söylemek mümkün. Bu bağlamda hasta ve yaralılara bakım gerçekleştiren meslek gruplarıdır. Bu unvana sahip olması ile beraber sağlık sektörü açısından pek çok kurum ve kuruluşta önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda ele almış olduğu bu görevleri ile birlikte daha pek çok farklı görevi yerine getirir. Sağlık kurum ve kuruluşları kapsamında önemli bir yere sahiptir.

 Acil Tıp Teknisyeni Ne İş Yapar?

 Öne çıkan birçok farklı görevi ile beraber hastane ile birlikte diğer sağlık kurum ve kuruluşları için acil tıp teknisyeni önemlidir.

 - Hasta ve yaralılar için bakım yapar.

Haberin Devamı

 - Acil durum çağrılarına cevap verir.

 - Tıbbi birtakım hizmetler yapar.

 - Hastaları tıbbi tesislere taşır.

 Bu şekilde yukarıda öne çıkan önemli görevleri ile beraber Acil Tıp Teknisyenleri hastanelerde ve farklı sağlık kuruluşlarında çalışır.

 ATT Okuyunca Ne Olunur?

 Hastalara acil durumlar söz konusu olduğu zaman ilk müdahaleyi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ATT olarak bilinir. Acil tıp teknisyeni olarak da bilinen bu kişiler doğum anında ya da hastaya oksijen desteği olduğu zaman da öne çıkar. Bu sayede başta hastaneler olmak üzere ayrıca pek çok farklı sağlık kuruluşlarında çalıştıklarını ifade etmek mümkün.