Eğitim Babalar Ve Oğullar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Babalar Ve Oğullar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

11.04.2023 - 10:06 | Son Güncellenme:

Ivan Turgenyev'in ölümsüz eseri Babalar ve Oğullar, ilk kez 1862 yılında okurlarla buluştu. Roman başta Fyodor Dostoyoevski, Maksim Gorki, Platonov ve Nabokov olmak üzere dünya çapında birçok romancıyı etkiledi. Türk romancılarından Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu'yu da etkileyen roman, bu zamana kadar 20'den fazla dile çevrildi ve yüzlerce baskı yaptı. Babalar ve Oğullar kitabının özetine ve karakterlerine hakkında merak edilenler.

Babalar Ve Oğullar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Babalar ve Oğullar, İlk Aşk ve Bir Avcının Notları kitaplarıyla tanıdığımız Turgenyev'in en çok okunan kitabıdır. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise Babalar ve Oğullar'ın nihilizm üzerine yazılmış ilk roman olmasıdır. 

Haberin Devamı

 Babalar ve Oğullar'ın Kitap Özeti Oku

 Arkadi ve Bazarov, okuldan mezun olduktan sonra doğup büyüdükleri kente geri dönerler. Bazarov, girdikleri ortamlarda görüşleriyle ve kendine has tavırlarıyla dikkat çeker. Bazarov'un nihilizme dair görüşleri gün geçtikçe daha da radikalleşir. Bu toplum tarafından dışlanmasına ve yalnız kalmasına neden olur. Doktor babasının muayenesinde çalışan Bazarov, tifoya yakalanır. Son günlerinde hem geçmişini hem de düşüncelerini sorgular. 

 Son günlerinde babası ve annesi hep yanındadır. Bazarov, hayata veda etmeden önce babasına Tanrı'ya inandığını itiraf eder. 

 Babalar ve Oğullar'ın Konusu 

 Babalar ve Oğullar romanında kuşak çatışmasının yanı sıra nihilizmin Rusya'da nasıl doğduğu ve yayıldığı anlatılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Babalar ve Oğullar'ın Karakterleri 

 1- Yevgenly Bazarov 

 Romanın ana karakteri olan Yevgenly Bazarov, nihilizmi temsil eder. Alaycı ve muzip bir karakter olan Bazarov, her fırsatta toplumsal yasalarla ve ahlaki kurallarla alay eder. Ona göre, insanoğlu yeryüzüne fırlatılmıştır.

 Herhangi bir sorumluluğu yoktur. Ahlak ve yasalar ise toplum için gerekli olsa da birey için bir zindandır. Bazarov'a göre insanın, toplumsal zindan kurtulması gerekir. Bunun içinse tüm kurallara meydan okunmalıdır. 

 2- İvanoviç Bazarov 

 Yevgenly Bazarov'un babası. Geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan Bazarov, oğlunun düşüncelerine katılmıyor olsa da, yumuşak başlı biri olduğu için oğluna karşı çıkmaz. Ivanoviç Bazarov, romanda dini değerleri ve ahlakı temsil eder. 

 3- Arkadi Kirsanov 

 Bazarov'un en yakın arkadaşı olan Arkadi de bir nihilisttir. Her şeyden önce kendi çıkarlarını düşünen Arkadi'nin düşünceleri zamanla değişime uğrar. Bazarov'un yaptıklarını ve düşüncelerini sert bir şekilde eleştirdiği için ikilinin yolları ayrılır. 

 4- Odinitsova 

 Dönemin muhaliflerini köşkünde ağırlayan Odinitsova, Bazarov'a hayrandır. Hayranlık zamanla yerini platonik aşka bırakır. 

 Babalar ve Oğullar'ın Sayfa Sayısı 

 En çok okunan Rus romanlarından biri olan Babalar ve Oğullar, 262 sayfadır.