Eğitim Badi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Askerlikte Badi Kime Denir?

Badi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Askerlikte Badi Kime Denir?

10.06.2021 - 16:35 | Son Güncellenme:

İnsanlar birbirleriyle konuşarak anlaşırlar. İletişim ancak konuşarak mümkündür. Bu sebeple her devlet eğitim sisteminde dil eğitimine özel bir ehemmiyet verir. Dil, dinamik bir yapıdır. Asla durağan değildir. Zamanla birlikte dilde de değişim ve dönüşüm yaşanır. Bundan 100 yıl önce kullanılan sözcükler bugün artık kullanılmıyor olabilir. Aynı zamanda bugün kullanılan bazı yeni sözcükler de bundan 100 yıl önce belki de hiç yoktular. Dilde bir başka ayrıntı da konuşma dili ile yazı dilinin gösterdiği farklılıklardır. Badi sözcüğü de günlük dilde olan bir sözcüktür. İşte, badi ne demek, anlamı nedir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Badi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Askerlikte Badi Kime Denir

Badi kelimesi konuşma diline özgü bir sözcük olup, askerlikte ve polislikte ayrıca özel anlamları bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Badi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bazı sözcükler günlük hayatta o kadar çok kullanılır ki; anlamı üzerinde düşünülmez bile. Fakat "badi" gibi bazı kelimeler konuşma dilinde seyrek duyulan ve anlamı da merak konusu olan sözcüklerdir. Türk Dil Kurumu ( TDK ) sözlüğüne bakıldığında "badi" kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanmaktadır:

Ördek

Kaz

Vara yoğa, uluorta laf eden

Cin mısırı

Hindi

Ufak yapılı, kısa boylu, bodur, tıknaz 

Askerlikte Badi Kime Denir?

Askerlikte, sporda ya da polislikte "badi" sözcüğüne çok daha özel bir anlam yüklenmiştir. Bu ortamlarda kişilerin birbirlerine badi diye hitap etmesi daha derin bir dostluk ifadesi olarak anlamlandırılır. Badi, bu gibi toplu yaşam ve çalışma ortamlarında "yoldaş, dost, kaderdaş" manalarına gelmektedir.

Haberin Devamı

Askerde badi sözcüğü, hastalık, zorlukta, alınan bir cezada dayanışma göstergesi, dostluğun ve arkadaşlığın adeta bir nişanesini ifade eder. Can dostluğu, kader birliğini, her zor durumda, zor anlarda, mücadele ve sıkıntıda arkadaşının yanında olmayı ifade eder. Sadakat, dostluk, arkadaşlık duygularının en üst seviyedeki bir hal ve durumu anlatır.