Eğitim Bakan Selçuk’tan gençlere mesaj: Kitap okuyun

Bakan Selçuk’tan gençlere mesaj: Kitap okuyun

15.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlere özel bayram mesajı yayınlayan Selçuk, “Lütfen, bu bayram tatilini kitap okuyarak geçirin” dedi. LGS’ye hazırlanan gençlerin yorumu ise “Maalesef ders çalışacağız. O zaman sınav ertelensin” yönünde oldu

Bakan Selçuk’tan gençlere mesaj: Kitap okuyun

Mine Özdemir Güneli - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son yayınladığı bayram mesajında gençlere tatili kitap okuyarak geçirmeleri yönünde tavsiyede bulundu. Bakan Selçuk, Twitter hesabından paylaştığı mesajda Gençler, iyi bayramlar! Sınavla ilgili kaygınızı kısmen giderdik diye düşünüyorum. Şimdi, küçük bir ricam olabilir mi? Lütfen, bu bayram tatilini kitap okuyarak geçirin. Günlerinizi iyi cümleler, iyi fikirler, iyi hayallerle besleyerek geçirin. Farkınızı iyi şeylerle gösterin” ifadelerine yer verdi. 

Haberin Devamı

‘Konular yetişmiyor’

Selçuk’un bu mesajının üzerine 2020-2021 eğitim öğretim yılının büyük çoğunluğunu uzaktan eğitimle geçiren ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran’da yapılacak sınava hazırlanan öğrenciler, konuyla ilgili yorum yaptı. Kitapların pahalı olduğunu, yıl sonu notlarını belirleyecek sınavlarda yapılan düzenlemelerin LGS gerçeğini değiştirmediğini, kaygı ve streslerinin azalmadığını, sınavlar nedeniyle kitap okumaya zaman bulamadıklarını dile getiren öğrencilerin öne çıkan yorumları şöyle:

Biz de kitap okumak evde kaliteli ve verimli vakit geçirmek isteriz ama yarattığınız sınav stresi sağ olsun, ona bir türlü vakit gelemiyor.

Keşke kitap okuyarak geçen sakin bir yaşamı olsa bu gençlerin. Öğrencilik bu ülkenin en stresli mesleği. Yoğun, aynı zamanda gereksiz, müfredatı halledebilirsek elbette okuruz.

Haberin Devamı

Özel okul, dershane, hangi denemeyi çözsem diye düşünürken konularım nasıl yetişecek bilmiyorum.

Ben de bayramda kitap okumak, evde ‘stressiz’ bir şekilde kalmak isterim ama ne yazık ki ortaokullarda iptal olmadığı, hâlâ belirsizlik sürdüğü, stresten ağladığımız için kitap okuyamayacağız; derslerimize çalışacağız. Düzgün bir şekilde kitap okumak için sınavları iptal ediniz.

Önümüzde LGS var ve vakalar tavan yapmış ayrıca konular yetişmiyor. Ne olur 2 hafta erteleseniz; iptal edin demiyoruz sadece erteleyin!

Ortaokullar için de iptal lütfen. Uzaktan eğitim çok zor geçiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ders de çalışıyorum ama asla stresten toparlayamıyorum.

Eğer ortaokul sınavlarına bir el atarsanız size söz veriyorum 1 hafta içinde 10 kitap bitireceğim.

Sınavsız eğitim istedik. Eğitimsiz sınav yaptınız. Sınav kaygısı kalmadı diyorsunuz, ortaokullar ne oldu? Onların sınav kaygısı var! 

YKS hâlâ bir köşede bize bakarken kaygılarımızın hiçbiri bitmedi. Kitap okumayı çok seven ben, aynı satırı defalarca okuyup kenara bırakıyorum, teşekkürler…

Kitap mı okuyalım, deneme mi çözelim, okul sınavına mı çalışalım, bayram mı yapalım... Siz söyleyin, ortaokulların sınav kaygısı sürüyor.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk’tan gençlere mesaj: Kitap okuyun

Emekli öğretmenlerle bayramlaşma

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ramazan Bayramı dolayısıyla çevrim içi düzenlenen programda, emekli öğretmenlerle bir araya geldi. Programda emekli öğretmenlerin bayramını kutlayan Bakan Selçuk, “Tecrübenizle hayata sunacağınız katkı şimdi daha da değerli bizim için. İmkânlar elverdiğince üretmeye, öğretmeye hatta öğrenmeye devam etmenizi gönülden diliyorum” dedi.

Salgının herkese dünyanın öngöremediği başka hallerini gösterdiğini söyleyen Selçuk, bu süreçte emekli öğretmenlerin evlerinde çok daha fazla vakit geçirmek zorunda kaldığını ve sağlığıyla ilgili tedirginlikler yaşadığını dile getirdi. Selçuk bu öğretmenlerin ömrünü mesleğine adamış, hayatını yüzlerce, belki de binlerce çocuğun gelişimine vermiş ve mütevazı sayılabilecek maddi olanaklarla işine odaklanmış kişiler olduğunu ifade etti.

Emekliliğin belki de birçok emekli öğretmen için sakin bir limanda dinlenmek ve yılların yorgunluğunu atmak anlamına geldiğini aktaran Selçuk, “Emekli olmak hiçbir zaman hayatın kıyısına çekilmek demek değildir. Bunu benden daha iyi biliyorsunuz. Öğretmenlik ‘Emekli oldum, kenara çekildim.’ denilecek bir meslek de değil. Öğretmenlik artık bir meslek olmaktan öte, sizin kişiliğinizin bir parçası” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Selçuk, emekli öğretmenlerin tecrübelerinin çok önemli ve gençler için her zaman bir ışık olduğuna dikkati çekerek, “Gençleri bu hayat bilginizden mahrum etmemenizi özellikle istirham ediyorum. Tecrübeniz ile hayata sunacağınız katkı şimdi daha da değerli bizim için” dedi. l EĞİTİM SERVİSİ