Eğitim Bekleyen Provizyon Ne Demek? Bankalarda Bekleyen Provizyon Ne Anlama Gelir?

Bekleyen Provizyon Ne Demek? Bankalarda Bekleyen Provizyon Ne Anlama Gelir?

23.03.2021 - 05:59 | Son Güncellenme:

Bankacılık terimleri, kullanılan kredi kartları ile beraber, mobil uygulamalar ve internet bankacılığının da etkisi ile artık herkes tarafından aşina olunan sözcükler haline gelmiştir. Özellikle kredi kartı kullanan kişilerin sıkça karşılaştığı bir terim olan provizyon ne demek merak edilen bir sorudur. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bekleyen Provizyon Ne Demek Bankalarda Bekleyen Provizyon Ne Anlama Gelir

Bekleyen provizyon, bankacılık, özellikle de kredi kartı kullanım terimlerinde biridir. Alışveriş sonrası, bankanın mobil uygulamasında ve kredi kartı kısmında karşımıza çıkar.

Bekleyen Provizyon Ne Demek?

Bekleyen provizyon, bir alışveriş esnasında kullanılan kredi kartının işlemler kısmında karşımıza çıkar. Bu durum aslında güvenlik amaçlıdır. Provizyonda bekleyen işlem, kredi kartından harcama yapılması dahilinde hesap ekstresine yansıma sürecidir. Bu süreç genellikle 1 gün sürer. Harcama tutarı provizyon sürecinden geçerek limitten düşürülür.

Bankalarda Bekleyen Provizyon Ne Anlama Gelir?

Banka uygulamalarında görülen bekleyen provizyon, post cihazından çekilen tutarın güvenirlilik ve limit bilgilerinden geçtikten sonra hesap kesimine uygulanmasıdır. Böylelikle önce post cihazının güvenilir bir alışverişe uygun olup olmadığı ve limit yeterliliği incelenir.