Eğitim Beyaz Taş Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Nerelerde Kullanılır?

Beyaz Taş Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Nerelerde Kullanılır?

05.01.2022 - 16:34 | Son Güncellenme:

Son yıllardır hayatımızda en çok yer alan aksesuar ve dekorasyon ürünleri olarak giren beyaz taşlar birçok farklı çeşitlerle bulunduğu ortama pozitif etki yaratan ürünlerdir. Beyaz doğal taşlar sıklıkla mücevherler için tercih edilir ve süs eşyalar içinde kullanılır. Sizler beyaz taş nedir, çeşitleri nelerdir ve nerelerde kullanılır hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Beyaz Taş Nedir, Çeşitleri Nelerdir Nerelerde Kullanılır

Beyaz taşlar işlenebilen, cilalanabilen ve birçok farklı versiyonda kullanılabilen bir taş türüdür.

Haberin Devamı

 Beyaz Taş Nedir?

 Beyaz taşlar akik ve benzeri taşlardan oluşur. Oldukça değerli taşlardır kütle halinde veya parçalanmış hallerde bulunur. Sıklıkla pürüzsüz ve yoğun bir hali vardır. Bol mineral içeren taşlardır parlak, yarı saydam ve köşeli olabilirler. Bazı durumlarda yarı pürüzlü versiyonları vardır. Ancak birçok formda olan beyaz taşların her birinin kendine ait özel bir enerjisi bulunur.

 Beyaz Taş Çeşitleri Nelerdir?

 Beyaz taşlar sıklıkla kristallerden meydana gelir en bilinen beyaz taş çeşitleri kuvars ve ametist taşıdır. Doğal geometrik biçimleri vardır, oldukça katı bir yapıya sahiptir. Beyaz doğal taşların tarihi antik çağlara kadar gider. Eski kültürlerde özellikle iyileştirme taşı olarak kullanılan beyaz taşlar, şifalı taşlardır. Antik Mısır’da beyaz taşlar ve kristaller güzelliği artırmak adına kullandığı şifalı taşlardır. Beyaz taşlar alternatif tıpta kullanılan, doğal şifa taşlarıdır. Özellikle beyaz taşlar etrafa ve kişiye pozitif enerji vermesiyle bilinir.

Haberin Devamı

 Beyaz Taş Nerelerde Kullanılır?

 Beyaz taş ev dekorasyonunda ve takılarda kullanılan bir taş türüdür. Beyaz taşların her birinin kendine ait özelliği bulunur. Kişisel kullanımda bireylere zindelik verir, özellikle takı olarak taşınması halinde aurayı temizler ve etrafa güzel bir enerji yayar. Beyaz taşlar etraftaki negatif enerjileri de temizler. Özellikle ruh halini düzenleyen beyaz taşlar, moral bozukluğuna da iyi gelmektedir. Beyaz taşlar bileklik, kolye ve yüzük olarak kullanılır.