Son dakika taş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan taş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan taş haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 36.120 taş haberi bulunmuştur.
Bayat ekmeği fırından çıkmış gibi yapan teknik! Çöpe atmanıza gerek yokHepimiz zaman zaman fazla ekmek alır, bir kısmını tüketmeden bayatlamasına neden oluruz. Özellikle çıtır çıtır fırından yeni çıkmış o lezzetli haliyle kıyaslandığında, bayat ekmekler genellikle ikinci plana atılır. Ancak bu ekmeklerin çöpe gitmesine hiç gerek yok. Doğru tekniklerle bayat ekmekleri neredeyse taze fırından çıkmış gibi canlandırmak mümkün. Üstelik bu yöntemler son derece pratik, doğal ve mutfağınızda halihazırda bulunan malzemelerle uygulanabilir.
Gayrimenkul sektörü Ankara’da buluştuGayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER tarafından düzenlenen 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi, 17 Haziran’da “Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği” temasıyla gerçekleştirildi.
Müze müdüründen skandal üstüne skandal! CİMER şikayetiyle ortaya çıktıAntalya'nın Demre ilçesinde görevden uzaklaştırılan Müze Müdürü Nilüfer Sezgin'e, birinci derecede arkeolojik sit alanına villa yapmak nedeniyle 'kınama', bu inşaatta müzeye ait resmi traktörü kullanmak nedeniyle de 'uyarı' cezası verildi. Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'nin çatı sistemini de villa ve serasında kullanmakla suçlanan Sezgin'in bu soruşturması devam ederken, yeni görüntüler de ortaya çıktı.
Zeytinin acısını alan formül! Suya ekleyip bekletmek yetiyorZeytin, Türk mutfağının en sevilen sofralık ürünlerinden biridir. Kahvaltılarda baş tacı edilen bu besin, bazen marketten alınmasına rağmen acı tadıyla hayal kırıklığı yaratabilir. Bu acılık, zeytinin doğasından gelen “oleuropein” adlı maddenin tam arındırılmamasından kaynaklanır. Ancak evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz pratik bir yöntemle bu istenmeyen tadı ortadan kaldırmak mümkün.
Omuz omuza madende çalışıyorlarZonguldak’ta ata mesleği madenciliği sürdüren üç baba, “kara elmas” olarak adlandırılan taş kömürünü aynı ocakta çalıştıkları oğullarıyla gün yüzüne çıkarıyor.
Felaket senaryoları tartılışıyorOrtadoğu, İsrail’in İran’a yönelik hava saldırısıyla başlayan yeni çatışma süreciyle bir kez daha diken üstünde. Bu kez gerilimin Ortadoğu ile sınırlı kalmayacağı endişesi var.
5 bin yıllık ekmek ritüeli:Yakılıp gömülmüşEskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki Küllüoba Höyüğü kazısında gün yüzüne çıkarılan 5 bin yıllık ekmeğin, bereket getirmesi amacıyla yakılarak evin içine gömüldüğüne dair bulgulara ulaşıldı. Ekmek, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Halk Ekmek Fabrikası'nda yeniden üretilerek satışa sunuldu.
Tarihi miras artık yeni evindeManisa'da, eski binasındaki restorasyon nedeniyle kapatılan Manisa Müzesi, yeni binasında binlerce yıllık geçmişe ışık tutuyor.
"Müreffeh yarınlara ulaşmak için her zamankinden daha çok çalışacağız"Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen Kültepe Ekonomi Zirvesi'nde konuşan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın; "Biliyoruz ki; 'Gerçek rekabet; kan ve gözyaşıyla değil, alın teri ve üretimle olur'. Hak, adalet ve üretim temelli düzenler; tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirecektir. İnşallah müreffeh yarınlara ulaşmak için her zamankinden daha çok çalışacağız" dedi.
Bakan Bolat: Milli gelirimiz 1 trilyon 371 milyar dolara yükseldiTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Milli gelirimiz, 2023 yılında ilk defa 1 trilyon doları aştı. 2023'te 1 trilyon 130 milyar dolara yükseldi. 2024'te 1 trilyon 322 milyar dolara, 2025 ilk çeyreği sonunda da 1 trilyon 371 milyar dolara yükseldi" dedi.
Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyorAsma yaprağı, geleneksel Türk mutfağının en özel malzemelerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı dolma gibi tariflerin vazgeçilmezi olan bu yeşil yapraklar, mevsiminde toplanıp doğru şekilde saklandığında yıl boyunca hatta birkaç yıl boyunca tazeliğini koruyabilir. Ancak pek çok kişi salamura yaparken ya yaprakları yumuşatıyor ya da birkaç ay içinde kararmasına sebep oluyor. Oysa doğal yöntemlerle hazırlanan doğru salamura sayesinde yapraklar hem lezzetini hem de diriliğini iki yıla kadar koruyabiliyor.
Kanyonda korkunç kaza! Minik Yamaç’a en acı vedaMuğla'nın Seydikemer ilçesinde Saklıkent Kanyonu'nda başına taş düşmesi sonucu ağır yaralanan ve iki gün süren hayat mücadelesini kaybeden 3 yaşındaki Yamaç Çetin, son yolculuğuna uğurlandı.
Buruşmuş salatalıkları anında canlandırıyor! Bu yöntemle anında taş gibi oluyorMarket alışverişinden sonra tazecik aldığınız salatalıklar buzdolabında birkaç gün bekledikten sonra buruşup yumuşamaya başlayabiliyor. Genellikle atılacak ya da kullanılmayacak gibi görülen bu salatalıklar aslında hâlâ kurtarılabilir durumda. Özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle sofraların vazgeçilmezi olan salatalıkların canlılığını kaybetmesi hem israfı hem de tat kaybını beraberinde getiriyor. Neyse ki, bu duruma doğal ve pratik bir çözüm var.
Yılanlar her yeri sardı! Birçok kentte alarmHavalar ısındı yılanlar her yeri sardı! Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde evin bahçesine giren yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğaya bırakıldı. Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Küllüce köyünde kümesteki yumurtaları yiyen yılanı yakalayan vatandaş doğaya saldı.
TÜİK sanayi üretimi verilerini açıkladıSanayinin alt sektörleri (2021=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2025 yılı Nisan ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi %3,0 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %8,8 arttı.
Taş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.