Eğitim Biber Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Biber Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

02.11.2021 - 16:29 | Son Güncellenme:

Yemekleri renklendiren ve lezzetlendiren biberler, hemen hemen dünyanın tüm mutfaklarında kullanılıyor. Biber, acı ve tatlı çeşitleri ile ülkemizde de sıkça tüketiliyor. Düşük kalorili, A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan biberler, yemeklerde tüketildiği gibi aynı zamanda endüstriyel alanda da kullanılıyor. İşte, biber yetiştiriciliği hakkında tüm detaylar.

Biber Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

 Dünyada her yıl milyonlarca ton biber üretiliyor. Biber yetiştiriciliği ise, her geçen gün popülerliğini biraz daha arttırıyor.

Haberin Devamı

 Biber Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

 Dünyada üretilen biberlerin %23’ü Çin’den, %9’u ise Nijerya’dan, kadarı Türkiye’den dünyaya sunuluyor. Türkiye’de üretilen biberlerin yaklaşık %olarak 60’ı sivribiber, %4’ü çarliston biber ve %8’i kapya olarak kategorize ediliyor. Biber, sıcak ve ılık mevsimlerin sebzesidir. Biber, ılık bölgelerde tek, sıcak bölgelerde ise çok yıllık bir bitki olma özelliği taşıyor.

 Yetiştirilirken erken devrelerde ise daha fazla sıcaklığa ihtiyaç duyuyor. Vejetasyon sürecinde ise, sıcaklığın yaklaşık olarak 15 derece olması öneriliyor. Biber yetiştiriciliği yapabilmek için toprağın %60 ile 70 oranında nemli olması gerekiyor. Hava sıcaklığının ise, 24-25 derecenin olduğu, ışığı çok alan bölgelerde biberler kolaylıkla yetişiyor.

Haberin Devamı

 Devlet Desteği ve Kazancı Hakkında Bilgiler

 Biber, ülkemizde çok sık yetiştirilen sebzeler arasında yer alıyor. Bu nedenle de üreticilerin biber yetiştiriciliğinden daha çok kar elde edebilmesi ve daha çok üretim yapabilmesi için devlet destek veriyor. Devlet desteği sayesinde biber yetiştiriciliği ülkemizde daha kolaylaşıyor ve bunun sonucunda üreticilerin sayısında da önemli bir artış yaşanıyor.